Home » Știri » Școală online 2022. Cine sunt elevii care vor mai merge la școală și în ce condiții cursurile se vor desfășura online. Noua strategie

Școală online 2022. Cine sunt elevii care vor mai merge la școală și în ce condiții cursurile se vor desfășura online. Noua strategie

Alexandru Cazacu / 14.01.2022, 15:29
Școală online 2022. Cine sunt elevii care vor mai merge la școală și în ce condiții cursurile se vor desfășura online. Noua strategie

După ce în ultima perioadă s-a înregistrat o creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus în țara noastră, Sorin Cîmpeanu și Alexandru Rafila au vorbit despre modul în care se vor desfășura cursurile în școli de azi înainte. Cine sunt elevii care vor mai merge la școală și în ce condiții se vor desfășura cursurile online, puteți afla în rândurile de mai jos.

Școală online 2022. Cine sunt elevii care vor mai merge la școală de luni

Potrivit ministrului Educației, există schimbări importante în strategia cu privire la modul de funcționare a școlilor și grădinițelor din țara noastră. Sorin Cîmpeanu a precizat vineri că, începând de luni, atât școlile, cât și grădinițele vor funcționa cu prezența fizică a elevilor.

Totodată, el a anunțat că ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, în ceea ce privește strategia de funcționare a școlilor, a fost deja semnat și va apărea vineri și în Monitorul Oficial.

„Ne-am decuplat atât de la incidența infectărilor, cât și de la rata de vaccinare a personalului din învățământ. Parametrul rata de vaccinare a personalului din învățământ, introdus în data de 15 noiembrie 2021, consider că a fost o motivație puternică pentru ca în prezent personalul din învățământ să fie cea mai numeroasă, în valoare absolută, categorie socio-profesională vaccinată, mult peste 70%”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Școlile vor funcționa cu prezența fizică atât timp cât gradul de încărcare a mediului spitalicesc nu este depășit

După cum spune ministrul Sorin Cîmpeanu, activitatea în școlile din țara noastră se va desfășura în funcție de gradul de încărcare a mediului spitalicesc, care nu trebuie să depășească nivelul de 75%.

Deocamdată, acest prag nu este atins în niciun județ din România, din punctul de vedere al autorităților din Educație, toate școlile și grădinițele din țară vor putea funcționa cu prezența fizică, potrivit celor spuse de Sorin Cîmpeanu.

Școală online 2022. Cine sunt elevii care vor merge la școală și în ce condiții cursurile se vor desfășura online
Școală online 2022. În ce condiții cursurile se vor desfășura online

Școala online 2022. În ce condiții cursurile se vor desfășura în online

O altă precizare importantă făcută de ministrul Educației este cu privire la suspendarea cursurilor la nivelul unei clase. Mai exact, cursurile nu se vor mai ține cu prezența fizică în fiecare care clasă din școală sau grupă din grădiniță unde există 3 cazuri de infectare în 7 zile consecutiv.

De asemenea, dacă mai bine de jumătate din numărul de clase din școală au activitatea fizică suspendată, atunci toată școala va intra în online.

Este important să menționăm faptul că, decizia de suspendare a activităților fizice într-o clasă este luată de consiliul de administrație a școlii respective, iar suspendarea activităților la nivelul întregii școli este decisă de CJSU.

Alexandru Rafila: „Ținem școlile deschise, dar nu cu orice preț”

Cu toate acestea, ministrul Sănătății a precizat că, prin luarea acestor măsuri, autoritățile încearcă să țină unitățile de învățământ deschise, în funcție de situația pandemică și de evoluția noii variante, Omicron. Deocamdată, nu există județe în care cursurile cu prezența fizică să fie suspendate.

„Încercăm să ținem școlile deschise, dar nu cu orice preț… În funcție de evoluția pandemică, dar și de particularitățile noii Omicron. Această boală are o transmisibilitate foarte mare”, a explicat ministrul Sănătății, potrivit Antena 3.

Se pare că cel mai mare grade de încărcare a mediului spitalicesc este în județul Suceava (34%), iar următorul județ este Clujul (28%), conform datelor Ministerului Sănătății.