Home » Știri » Sebastian Ghiță îi răspunde lui Iohannis cu privire la refuzul de a numi un premier cercetat penal

Sebastian Ghiță îi răspunde lui Iohannis cu privire la refuzul de a numi un premier cercetat penal

George Stanciu / 05.10.2016, 15:23
Sebastian Ghiță îi răspunde lui Iohannis cu privire la refuzul de a numi un premier cercetat penal

Deputatul Sebastian Ghiță a transmis, miercuri, că oamenii sunt acuzați mult prea ușor în România și că președintele Klaus Iohannis ar trebui să-și mai cântărească declarațiile prin care afirma că nu va numi prim-ministru un politician condamnat sau cercetat penal.

„Preşedintele, de la înălţimea funcţiei sale, ar trebui să se gândească şi să se raporteze la lege, să se gândească cât de repede şi cât de mult sunt acuzaţi oamenii în România, de dimineaţă până seară. La un moment dat, dacă o ţinem tot aşa, în mandatul domnului Iohannis nu o să mai poată pune niciun român prim-ministru”, a spus Sebastian Ghiţă, miercuri, prezent la sediul ICCJ.

Acesta a făcut o referire la procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, fiind de părere că aceasta este „aliata” lui Iohannis:  „Mie îmi este evident că joacă în tabăra domnului Iohannis. În aceeaşi tabără joacă şi domnul Cioloş, pe care vor să-l pună prim-ministru”.

Ghiță îi transmite pe aceeași cale lui Kovesi că, „intrând pe terenul politic şi făcând declaraţii politice, dându-şi cu părerea şi mergând la televizoare, trebuie să se obişnuiască foarte repede cu ideea că dacă intri în tărâțe, te mănâncă porcii”, relatează news.ro.

Procurorii Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție au demarat procedura de urmărire penală în rem, vizând acuzații instigare la fals intelectual, ca urmare a faptului că Sebastian Ghiță a făcut un autodenunț și a afirmat că a luat parte la falsificarea raportului care atestă că lucrarea de doctorat Laurei Codruța Kovesi nu este plagiată.

„Eu și alți demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date și informații pe care vreau să le aduc la cunostintă procurorilor de la Parchetul General. Am făcut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruța Kovesi pentru că, în acel moment, cu toții credeam că face bine României”, a afirmat Sebastian Ghiță.

Sursă imagine: www.romaniatv.net