Home » Știri » Secret Service: anchetă în cazul unui agent care s-a îndoit că va lua un glonț pentru Trump

Secret Service: anchetă în cazul unui agent care s-a îndoit că va lua un glonț pentru Trump

Sebastian Rotaru / 25.01.2017, 17:54
Secret Service: anchetă în cazul unui agent care s-a îndoit că va lua un glonț pentru Trump

Secret Service va lansa o acţiune disciplinară împotriva unui agent, care a sugerat pe Facebook că nu ar încasa un glonţ pentru preşedintele Donald Trump.

Afirmația agentului de la Secret Service este contradictorie, deoarece acesta este responsabil cu securitatea președintelui SUA,transmite Reuters, citată de News.ro.

Se pare că aceste comentarii au fost făcute în urmă cu peste trei luni de către Kerry O’Grady – un agent care lucrează pentru divizia Secret Service din Denver. Comentariile agentului au fost prezentate abia la începutul săptămânii de către jurnaliştii Washington Examiner.

Recent, agentul şi-a schimbat poza de copertă de pe Facebook în logoul Marşului Femeilor anti-Trump din Denver.

”Secret Service are informaţii despre aceste postări şi agenţia va lua acţiuni necesare cât mai curând. Orice acuzaţii sunt luate extrem de serios şi sunt investigate cu rapiditate”, se arată într-un comunicat de presă al agenţiei din SUA.

O’Grady nu a comentat până în acest moment o posibilă acţiune disciplinară pentru declaraţiile făcute cu privire la Donald Trump.

Agenţii Secret Service sunt responsabili cu asigurarea securităţii preşedintelui american şi a rudelor sale de gradul I, precum şi a mai multor politicieni de rang înalt din Statele Unite.

De asemenea, agentul s-a plâns în octombrie 2016 că încearcă din răsputeri să nu încalce legea Hatch, care interzice angajaţilor federali să se implice în acţiuni politice, inclusiv în declaraţii publice anti-Trump.

”Dar această lume s-a schimbat şi eu m-am schimbat. Mai bine aş merge la închisoare decât să încasez un glonţ sau să sprijin ceva care, în opinia mea, reprezintă un dezastru pentru întreaga naţiune, pentru femeile puternice şi pentru minorităţile care locuiesc aici. La dracu cu legea Hatch. Eu sunt cu Ea”, a scris O’Grady într-o postare de pe Facebook.

Agentul nu l-a menţionat pe Donald Trump, dar a vorbit despre sprijinul pentru campania democratei Hillary Clinton.