Home » Știri » Știri externe » Au dat foc la liceu după ce au terminat clasa a 9-a! Reacția profesorilor care au fost de față

Au dat foc la liceu după ce au terminat clasa a 9-a! Reacția profesorilor care au fost de față

Redactia Știri / 24.05.2024, 14:37
Au dat foc la liceu după ce au terminat clasa a 9-a! Reacția profesorilor care au fost de față

Un eveniment mai puțin obișnuit s-a petrecut în Muntenegru, acolo unde elevii liceului „Vlado Milic” din Podgorica au dat foc, fără să vrea, clădirii de învățământ.

Potrivit informațiilor apărute în presa din străinătate, totul s-a petrecut după ce elevii de clasa a 9-a au terminat anul și sărbătoreau bucuroși venirea vacanței de vară.

Din câte se pare, de fiecare dată când încheiau anul școlar, elevii se urcau pe acoperișul liceului și aprindeau torțe de bucurie, chiar dacă acest lucru nu era aprobat de conducerea unității de învățămând. Însă elevii se lăudaseră deja pe rețelele de socializare ce urmează să facă.

Cum a luat foc liceul

Din păcate, acoperișul liceului „Vlado Milic” din Podgorica a luat foc de la torțe, iar directoarea instituției de învățământ a sunat imediat la numărul de urgență, pentru a anunța ce se întâmplă.

„Eram conștientă de faptul că ei deja sărbătoresc în mod tradițional în fiecare an și se întrec pe rețelele de socializare pentru a vedea cine a avut o torță mai bună și a cui petrecere va fi mai bună. În primul rând, ar trebui să începeți cu cei care le-au vândut acele torțe și articole pirotehnice. Vom vedea ce vom face cu măsurile educaționale, pentru că ei sunt încă elevi ai școlii noastre”, a spus directoarea Ivana Milic, după cum notează cei de la SpyNews.

Zdravko Blecic, reprezentantul pompierilor, a declarat presei din Muntenegru că la incendiu au intervenit cinci echipe care au reușit, până la urmă, să stingă focul.

„Focul a cuprins o parte din acoperiș și o suprafață de 40-50 de metri pătrați. Pompierii au avut probleme în a se apropia și a avea acces la această parte a școlii, însă, cu ajutorul portarului, care a fost foarte prompt, au reușit”, a afirmat Zdravko Blecic.