Home » Știri » Știri externe » Bonus de 200 de euro în Italia. Când se acordă și cine sunt cei care beneficiază de acești bani

Bonus de 200 de euro în Italia. Când se acordă și cine sunt cei care beneficiază de acești bani

Alexandru Cazacu / 15.06.2022, 13:03
Bonus de 200 de euro în Italia. Când se acordă și cine sunt cei care beneficiază de acești bani

Autoritățile italiene au decisă să acorde un ajutor de 200 de euro angajaților și pensionarilor, însă doar anumite categorii îl vor putea încasa. Care sunt, mai exact, persoanele ce pot beneficia de acest bonus, când se acordă și ce condiții trebuie să îndeplinească beneficiarii, puteți afla în continuarea articolului curent.

Bonus de 200 de euro în Italia. Cine poate beneficia de acest ajutor

La finele lunii mai, guvernul italian a decis să acorde un ajutor de 200 de euro pentru pentru salariați și pensionari. Bonusul de 200 de euro va fi încasat de persoanele care au venituri mai mici de 35.000 de euro anual. Mai precis, este vorba despre 13,7 milioane de angajați și 13,7 milioane de pensionari.

De indemnizația unică vor beneficia angajații, pensionarii, personalul casnic, șomerii, dar și cei care primesc venitul de cetățenie și lucrătorii sezonieri. Cei 200 de euro vor ajunge la beneficiari odată cu salariul din luna iulie, fără a fi nevoie ca unii dintre aceștia să depună vreo cerere, potrivit rotalianul.ro.

Categorii de beneficiari care trebuie să depună cerere

Cu toate acestea, anumite categorii de beneficiari vor fi nevoiți să se adreseze INPS, potrivit sursei citate, aceștia sunt:

  • lucrătorii casnici (750.000)
  • șomerii (1,1 milioane)
  • lucrătorii cu un contract co.co.co (270.000)
  • lucrătorii sezonieri
  • persoanele care lucrează în industria de divertisment sau cu contract de muncă intermitent (300.000)
  • cei care primesc venitul de cetățenie (900.000).

De asemenea, lucrătorii casnici (îngrijitoare, menajere, bone etc.) vor depune o cerere direct la INPS sau la un Centru de Asistență Fiscală, începând din data de 15 iunie. Este important să menționăm faptul că, banii vor fi primiți doar dacă angajatorii sunt la zi cu plata contribuțiilor.

Bonus de 200 de euro în Italia
Bonus de 200 de euro în Italia. Când se acordă și cine sunt persoanele care beneficiază de acești bani

10.000 de euro pentru romii care părăsesc taberele de nomazi

La începutul lunii iunie, autoritățile locale din Roma anunțau că vor oferi câte 10.000 de euro romilor care locuiesc în taberele de nomazi din jurul capitalei italiene. Conform reprezentanților Primăriei din Roma, această sumă este menită să îi ajute pe locuitorii din aceste tabere să își găsească o locuință și să le părăsească pe cele improvizate.

Autoritățile speră că în acest fel îi vor convinge pe cei aproximativ 6.000 de romi ce locuiesc în casele improvizate din taberele de nomazi să își schimbe modul de viață, scriu jurnaliștii publicației Il Messaggero.

Totuși, cei care doresc să beneficieze de „Bonus Casa” trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Mai exact, pentru a intra în posesia banilor, solicitanții trebuie în primul rând să părăsească tabăra respectivă. Apoi, ei trebuie să își găsească un loc de muncă și să își înscrie copii la școală.

Prin această decizie, autoritățile speră ca, în următoarele șapte luni, să închidă cele trei tabere de nomazi din capitala Italiei (Candoni, Salviati și Lombroso). Un alt scop al acestei măsuri este de a-i integra în societate pe ocupanții taberelor.

Locuri de muncă și școală pentru copii

De asemenea, în planul autorităților italiene este prevăzută și întocmirea documentelor pentru cei care locuiesc în locurile respective sau, după caz, actualizarea acestora. Pe lângă toate acestea, se dorește și „îndrumarea, consilierea și informarea pentru accesul pe piața muncii”.