Home » Știri » Știri externe » Castelul Riegersburg. Cum arată castelul de poveste al prințului Emanuel de Liechtenstein. Are 108 camere

Castelul Riegersburg. Cum arată castelul de poveste al prințului Emanuel de Liechtenstein. Are 108 camere

Manolică Anca / 07.05.2021, 16:11

Castelul Riegersburg este situat deasupra oraşului Reigersburg din Austria, la o altitudine de 450 de m. Pe dealul unde se află locuinţa regală se consideră că se află un vulcan antic, dispărut acum mai bine de două milioane de ani. Iată cum arată castelul de poveste al prințului Emanuel de Liechtenstein, cel care este acuzat că a ucis cel mai mare urs brun din România.

Castelul Riegersburg, locuința de poveste a prințului Emanuel de Liechtenstein

Castelul Riegersburg este o construcție medievată situată pe un vulcan latent, deasupra orașului Riegersburg, Austria. Roca vulcanică a dealului – bazaltul – a fost folosită la construirea zidurilor castelului. Vârful este la 482 metri deasupra nivelului mării.

Istoria castelului își are începuturile în jurul anului 1122, primul cavaler despre care se știe cu siguranță că a trăit acolo fiind Rudiger von Hohenberg. În secolele următoare a avut diverși proprietari, printre cei care merită menționați fiind lorzii von Walsee care s-au războit cu monarhul regiunii Stiria în 1415, dar și baroneasa Katharina Elisabeth von Wechsler. Aceasta din urmă a reușit să finalizeze construcția castelului, făcând din el unul dintre cele mai mari și mai puternice castele din țară. Este înconjurat de trei kilometri de ziduri, are cinci porți, două șanțuri de apărare și 108 încăperi.

În anul 1822, castelul a fost cumpărat de monarhul Josef von Liechtenstein și de atunci a intrat în patrimoniul familiei Liechtenstein. Din 2014, prințul Emanuel de Liechtenstein este responsabil de administrarea și prezervarea patrimoniului castelului, care astăzi a devenit muzeu. Potrivit site-urilor de turism, Castelul Riegersburg este un adevărat simbol al regiunii Stiria.

Are 108 camere, dar pot fi vizitate doar 25

Potrivit informaţiilor oficiale, familia regală nu locuieşte în complexul castelului, ci în apropiere, fiindcă acesta este folosit, în prezent, ca muzeu. Acesta numără nu mai puțin de 108 camere, dar numai 25 sunt deschise publicului larg.

Într-un videoclip, din anul 2020, postat pagina oficială a castelului, Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, prezintă în detaliu cum este viaţa la castel, cu ce se ocupă ca membru regal şi care sunt activităţile sale în cadrul palatului. Astfel, este prezentat cabinetul medical din Castelul Reigersburg, farmacia, dar şi prințul, profesând ca medic.

De asemenea, sunt prezentate opţiunile turiştilor pasionaţi de adrenalină şi care îşi doresc să escaladeze dealul de 450 de metri până la castel. În ultima parte pot fi văzute camerele care ţin de partea de muzeu a castelului şi în care, de multe ori, sunt organizate expoziţii de artă.

Cine este prințul Emanuel

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein este fiul cel mai mare dintre cei doi copii ai prinţesei Annemarie şi prinţului Friedrich. Acesta este căsătorit cu prinţesa Sonja şi împreună au trei copii. De profesie este medic, însă fără practică, ci doar ţine locul colegilor săi când aceştia au nevoie.

Emanuel von und zu Liechtenstein este prințul acuzat că l-a ucis pe Arthur, cel mai mare urs din UE, nu doar din România. Acesta l-a împușcat la Ojdula, județul Covasna, într-o arie naturală protejată. Din cauza faptului că vânătoarea de urși este ilegală în țara noastră, bărbatul ar fi spus că a obținut o derogare oferită de Ministerul român al Mediului pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi făcut pagube într-o localitate din acest județ, dar dintr-o greșeală l-a nimerit pe Arthur.