Home » Știri » Știri externe » Ce relație au de fapt Vladimir Putin și Alina Kabaeva, potrivit unui opozant de-al liderului rus. Povestea o „operaţiune de acoperire”

Ce relație au de fapt Vladimir Putin și Alina Kabaeva, potrivit unui opozant de-al liderului rus. Povestea o „operaţiune de acoperire”

Manolică Anca / 12.08.2022, 17:19
Ce relație au de fapt Vladimir Putin și Alina Kabaeva, potrivit unui opozant de-al liderului rus. Povestea o „operaţiune de acoperire”

Toată lumea o asociază pe fosta campioană olimpică la gimnastică ritmică, Alina Kabaeva, ca fiind posibila iubită sau, chiar mai mult, soţia secretă a lui Vladimir Putin. Cu toate acestea, un fost membru al opoziției din Rusia susține că ea nu este nici amanta şi nici soţia secretă a preşedintelui rus, astfel cei doi nu formează un cuplu şi nici nu au vreun copil împreună. Ce relație ar avea, de fapt.

Vladimir Putin și Alina Kabaeva, o „operaţiune de acoperire”?

Un fost membru al opoziției din Rusia și singurul deputat din Duma de Stat care a votat împotriva anexării Crimeii de către Moscova în 2014, Ilia Ponomariov, a vorbit într-un interviu acordat cunoscutului jurnalist ucrainean Dmitri Gordon, despre relația dintre fosta campioană olimpică la gimnastică ritmică și liderul rus.

Potrivit agenţiei de presă Unian, se pare că acesta susține că Vladimir Putin și Alina Kabaeva nu sunt împreună. Ea are copii, dar care nu sunt ai lui Putin, a insistat Ponomariov, dar fără a dori să divulge cine este tatăl copiilor a celei despre care s-a spus mult timp că ar fi amanta preşedintelui rus.

Ilia Ponomariov trăieşte de mulţi ani în capitala Ucrainei, acolo unde a pus bazele unui post de radio cu scopul de a îl înlătura pe Putin de la putere. Încă de când armata rusă a invadat Ucraina, acesta s-a înrolat în forţele ucrainene de apărare teritorială.

Ilia Ponomariov a fost singurul membru al Dumei de Stat din Rusia care a votat împotriva anexării Crimeii de către Moscova în 2014. El trăieşte de mulţi ani la Kiev, acolo unde a fondat un post de radio cu scopul de a-l înlătura pe Putin de la putere. De la începutul invaziei ruse în Ucraina, opozantul liderului de la Kremlin s-a înrolat în forţele ucrainene de apărare teritorială.

„În orice caz, cred că Kabaeva este o operaţiune de acoperire. Am multe dovezi că ea nu îi este niciun fel de soţie. Şi cred că copiii pe care îi are nu sunt copiii lui Putin. Îndeplineşte o anumită sarcină importantă. Desigur, ea cu Putin sunt ceea ce se spune „prieteni buni”, dar ea joacă un rol de faţadă, de acoperire”, a spus Ponomariov în acel interviu.

Alinei Kabaeva ar fi jucat rol important în ascunderea averii personale a lui Putin în străinătate

Deşi informaţia că fosta gimnastă ar fi amanta lui Putin ar fi fost răspândită chiar de Kremlin, materialul care a fost dat spre publicare de Moskovski Komsomoleţ în 2008 pe această temă l-a iritat atât de mult pe Putin, încât ziarul a fost închis.

Cu toate acestea, fostul opozant susţine că îi cunoaşte personal pe cei care stau se află în spatele respectivei povești, iar pentru Aleksandr Lebedev, patronul ziarului, acel proiectul nu era delor rentabil şi articolul cu fosta gimnastă a venit practic drept un pretext pentru a-l închide.

Conform spuselor lui, Serghei Iastrjembski, fostul secretar de presă al preşedintelui Boris Elţin, ar fi fost cel care a supervizat „diseminarea poveştii cu amanta lui Putin”, scrie Agerpres.

„După aceea, i s-a permis să plece. Trăieşte acum în Italia, se bucură de viaţă. Dar difuzarea informaţiilor despre Kabaeva a fost proiectul său major, pe care l-a făcut înainte de a pleca”, a mai spus acesta.

Însă, Alina Kabaeva continuă să facă parte din cercul de fideli ai preşedintelui rus. În prezent, ea conduce grupul de stat National Media, care controlează mai multe posturi de televiziune. Ba mai mult, ar avea un presupus rol important în ascunderea averii personale a lui Putin în străinătate.