Home » Știri » Știri externe » Cine a fost și cum arată fratele cel mare al lui Donald Trump. De ce a refuzat să preia afacerea familiei. Povestea tragică

Cine a fost și cum arată fratele cel mare al lui Donald Trump. De ce a refuzat să preia afacerea familiei. Povestea tragică

Manolică Anca / 24.05.2021, 12:22
Cine a fost și cum arată fratele cel mare al lui Donald Trump. De ce a refuzat să preia afacerea familiei. Povestea tragică

Cine a fost și cum arată fratele cel mare al lui Donald Trump. Puțini știu că acesta a avut o poveste de viață tragică, iar familia nu l-a susținut mai deloc. De ce a refuzat să preia frâiele afacerii de familie și ce vis măreț avea.

Cine a fost și cum arată fratele cel mare al lui Donald Trump

Cu mult înainte ca Donald Trump să devină președintele SUA, viața sa a fost marcată de o tragedie când fratele său, Fred Trump, Jr., a decedat. Acesta era fratele cel mai mare al lui Trump și se pare că era destul de diferit de președinte. Însuși Trump a recunoscut că diferențele lor i-au condus pe căi diferite care au devenit un punct de diviziune în familie.

Așa cum se întâmplă de obicei, frații cei mai mari sunt cei care preiau afacerile familiei atunci când capul familiei decide să se retragă sau decedează. Astfel, cel care trebuia să preia conducerea afacerilor familiei era Fred Jr.. Însă, acesta nu a fost niciodată interesat de acest lucru. Altul era visul lui măreț. Fred își dorea să devină pilot la compania TWA, spre crunta dezamăgire a tatălui său care se plângea că fiul lui este un ratat care nu vrea altceva decât fie un „şofer de avion”.

„A existat o mare tensiune între nu doar bătrânul, ci și între el și Donald”, a spus una dintre prietenele lui Fred, Annamaria Forcier. „A existat multă tensiune pentru că nu doreau ca el să fie pilot de linie aeriană”, potrivit The Washington Post.

Familia lui Donald Trump
Familia lui Donald Trump

Povestea tragică a lui Fred Trump Jr.

În ciuda dezaprobării familiei sale, Fred și-a urmărit visele și a devenit pilot. Însă, presiunea enormă de pe umerii săi și-a spus cuvântul, Fred devenind dependent de alcool. Acest lucru l-a obligat să renunțe, în anii 1970, la slujba de pilot, deoarece știa că este foarte periculos. Până la sfârșitul deceniului, Fred era divorțat și locuia înapoi în casa părinților săi.

Însuși Donald Trump nu a ascuns că și el l-a supus unei mari presiuni pe fratele lui. Acesta şi-a amintit cum a strigat la fratelui său, pe care l-a găsit într-o zi citind cărţi despre aviaţie, spunându-i că îşi pierde timpul, în loc să înveţe despre imobiliare, domeniul în care familia lor avea afaceri.

„Regret enorm că am pus presiune pe el. Adevărul este că Fred n-ar fi condus niciodată afacerile noastre. Nu îi plăcea asta, nu era făcut pentru asta. Greşeala pe care noi am făcut-o a fost că am crezut că oricui i-ar plăcea asta, că oricine visează să facă astfel de afaceri, Aceasta a fost cea mai mare greșeală… ce iubea cel mai mult era să piloteze avioane”, a spus Trump în trecut.

Fred Trump Jr. în 1966
Fred Trump Jr. în 1966

Dincolo de mărturisirea acestuia, foştii prieteni ai lui Fred spuneau, la vremea în care acesta era președinte, că până şi acest subiect era nedrept exploatat de Trump în favoarea sa. El se prezenta ca fiind fratele apt să aibă succes versus fratele slab şi alcoolic. Și deşi a pretins că regretă ce i-a făcut fratelui, în fapt acest lucru l-a propulsat pe el în ierarhia familiei.

Respins de întreaga familie și „alunecat” în alcoolism, Fred Trump Jr. a murit în 1981, la doar 43 de ani, rămânând un capitol întunecat în istoria dinastiei.