Home » Știri » Știri externe » Cine este femeia blondă care apare lângă Vladimir Putin, la evenimentele publice. Detalii incredibile au ieșit la iveală

Cine este femeia blondă care apare lângă Vladimir Putin, la evenimentele publice. Detalii incredibile au ieșit la iveală

Ileana Mladinoiu / 10.01.2023, 15:18
Cine este femeia blondă care apare lângă Vladimir Putin, la evenimentele publice. Detalii incredibile au ieșit la iveală

Pe 31 decembrie, pentru prima dată, Putin nu și-a ținut discursul de doar nouă minute la Kremlin, ci în fața a 20 de soldați stoici în uniformă printre care se afla și o misterioasă femeie blondă. Ei pozează în fundal, privind grav și eroic la camera de filmat, ascultând discursul sumbru și sfidător rostit de Șeful statului prin care anunța că nu va opri asaltul asupra Ucrainei.

Ce s-a aflat despre persoanele care apar lângă Putin în public

Potrivit propagandei de la Kremlin, toți sunt soldați merituoși. Presa rusă a raportat că Vladimir Putin i-a decorat pe militari pentru meritele lor, iar videoclipurile arată cum și soldatul blond primește laude, chiar dacă „eroina” nu ar fi fost niciodată în prima linie. Întregul spectacol are, totuși, o anumită rege.

Unii soldați par a fi actori, funcționari, activiști plătiți ai „aparatului” de partid sau guvernamental sovietic, pentru că aceleași fețe au fost văzute la diferite evenimente legate de Putin. Pe rețelele de socializare și în mass-media străină, prezența femeii blonde alături de Șeful statului, deja observată cu diverse ocazii, a devenit intrigantă.

Cine este femeia blondă care apare lângă Vladimir Putin, la evenimentele publice

Încă din 2016, „soldatul blond” îmbrăcat în pescar fusese fotografiat pe o barcă pe un lac din regiunea Novgorod, împreună cu președintele, după cum subliniază  Sibir. Realii (Realitatea din Siberia, publicație locală). La acea vreme, ea a fost identificată ca Serguhina Larissa Borisovna, de 57 de ani, o deputată din Novgorod, membru al Dumei Regionale, camera inferioară a Parlamentului Rusiei și membru al Rusiei Unite, partidul majoritar de guvernământ care îl sprijină pe Putin.

Un an mai târziu, aceeași femeie a apărut lângă Vladimir Putin, tot la Novgorod, dar în timpul unei liturghii de Crăciun în mănăstirea Sfântul Gheorghe cunoscută ca Yuriev. Iar doi dintre „pescarii”  ce apar în  fotografia din 2016 au fost atunci prezenți și în lăcașul de cult. În 2019, Serguhina Larissa Borisovna și-a schimbat costumul de practicant cu cel al unui vânzător de înghețată, în timpul unui spectacol aerian la Moscova.

Această femeie blondă văzută însoțindu-l pe președintele rus în mai multe locuri diferite în ultimii ani ar fi, de fapt, o actriță plătită să lucreze în plus cu autoritățile ruse. Pe Twitter, jurnalistul belarus Tadeusz Giczan rezumă ironic: „O femeie soldat, un navigator, un creștin devotat. Căile misterioase ale Domnului”. A împărtășit, pe acest subiect, fotografiile corespunzătoare, pe care am vedea, potrivit lui, aceeași blondă, printre altele, în timpul discursului de Paște al lui Putin.

Fotografiile au făcut furori în Rusia în 2016-2017, pentru că oamenii râdeau de rolurile jucate de femeia de afaceri Larisa Borisovna Serguhina. În imaginile recente, Larisa Borisovna Serguhina nu prea seamănă cu femeia soldat prezentă alături de Putin. Detectivii internetului au analizat cu meticulozitate fotografiile. Ea stă chiar în spatele lui Putin și, ca toți ceilalți care pozează, poartă o uniformă. În schimb, ea are, fără îndoială, mai multă experiență de scenă decât de luptă.

Blonda misterioasă, apariții în videoclipuri de propagandă sovietică

Și ziarul elvețian Switzerland Times a scris despre faptul că femeia nu ar face parte din armată, iar după explicațiile serviciului „Adevărat sau fals” de la France Info s-ar putea ca Serguhina Larissa Borisovna, femeia care apare alături de Vladimir Putin atât în 2016, cât 2017, să nu fie aceeași persoană cu blonda decorată de președintele Rusiei la sfârșitul lunii decembrie.

În fotografiile publicate pe 28 decembrie pe VKontakte (echivalentul rusesc al Facebook), trăsăturile deputatului sunt foarte diferite de cele ale soldatului filmat în noaptea de Revelion. Mai mult, site-ul rus de știri proguvernamental iz.ru, referindu-se la soldatul controversat, ar prezenta-o ca fiind Anna Sergeevna Sidorenko, medic militar și căpitan în Regimentul 71 de puști motorizate, care a luat parte la ocuparea orașului ucrainean Mariupol. Sunt informații pe care postul TF1 a reușit să le confirme consultând site-ul întreținut de serviciile de informații ucrainene, care o identifică oficial pe Anna Sergeevna Sidorenko ca parte a regimentului în cauză. Numele și poziția militarului sunt menționate și într-un articol de pe site-ul de știri Izvestia. Anna Sidorenko este soldat în serviciul medical al regimentului 71.

Alți observatori au scris că au văzut-o anterior pe această femeie într-o fotografie a unui grup de mame soldați pe care Putin l-a întâlnit. Pentru a alimenta această teorie, criticul ucrainean de la Kremlin Igor Sușko, ce traduce în mod regulat presupusele scurgeri de informații din serviciile secrete în engleză, a susținut că Putin nu ar risca niciodată să fie aproape de oamenii ruși obișnuiți .

Informații incredibile au ieșit la iveală

Întrebarea care se pune la final este dacă a folosit Vladimir Putin actori în uniforme militare în loc de soldați adevărați în timpul discursului său de Anul Nou la televiziunea națională rusă. Imaginile și videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare, în special de oponenții regimului, susțin acest lucru, iar femeia blondă văzută alături de Putin este în mod deosebit evidențiată. Însă, se poate doar specula că oamenii care apar în fotografiile cu președintele rus sunt într-adevăr actori. Nu există nicio dovadă în acest sens.

Totuși, femeii cu părul blond îi place să stea lângă colegii ei bărbați, fie ca marinar, fie ca ortodox practicant. Putiniștii, loiali regimului, și actorii, probabil plătiți, arată mai bine în fața camerei decât soldații înfometați și prost echipați de pe front.