Home » Știri » Știri externe » Cine este medicul cu 94 de copii. Povestea bărbatului care a inseminat zeci de paciente cu propria spermă, fără ca acestea să știe

Cine este medicul cu 94 de copii. Povestea bărbatului care a inseminat zeci de paciente cu propria spermă, fără ca acestea să știe

Manolică Anca / 14.06.2022, 15:55
Cine este medicul cu 94 de copii. Povestea bărbatului care a inseminat zeci de paciente cu propria spermă, fără ca acestea să știe

În rândurile de mai jos îți vom prezenta povestea incredibilă a unui bărbat, cel care este cunoscut drept medicul cu 94 de copii. Acesta a inseminat zeci de paciente cu propriul lichid seminal, fără ca ele să știe, devenind chiar subiectul unui film documentar numit „Tatăl nostru: Copiii secreţi ai doctorului Cline”. O parte din copiii săi biologici au vorbit despre trauma lor.

Cine este medicul care a făcut 94 de copii cu pacientele sale

Un medic ginecolog american, specializat în infertilitate, și-a folosit lichidul seminal pentru a le lăsa însărcinate pe mai multe din pacientele sale. Povestea este cât se poate de reală și a stat la baza creării unui film documentar numit „Tatăl nostru: Copiii secreţi ai doctorului Cline”.

Pelicula prezintă descoperirea activităților ilicite ale lui Cline, Jacoba Ballard amintindu-și cum a făcut un test ADN și a descoperit că avea mai mulți frați vitregi, deși era copil unic. S-a dovedit că medicul era tatăl ei biologic, iar ea a fost prima dintre cele peste 90 de persoane care au descoperit că sunt și ei copii biologici ai lui Cline.

Povestea bărbatului care a inseminat zeci de paciente

Donald Cline și-a deschis cabinetul în 1979 și se crede că a inseminat femei cu propria spermă până în 1986. El le spunea pacientelor sale că donatorii erau rezidenți anonimi și că lichidul seminal a niciunui donator nu a fost folosit de mai mult de trei ori. Însă, datorită înregistrărilor testelor ADN, copiii săi biologici au aflat că medicul își folosea propria spermă.

Când șase dintre frații vitregi l-au confruntat pe Cline, potrivit documentarului, acesta și-a recunoscut fapta și a spus că dosarele părinților lor au fost distruse. Și, în ciuda apelurilor continue ale victimelor și copiilor pentru dreptate, medicul nu a fost niciodată acuzat de viol.

Medicul cu 94 de copii
Medicul cu 94 de copii

După cum explică un avocat în film, ar fi fost extrem de greu să îl acuze pe Cline de viol, atât pentru că în Indiana nu exista o lege specifică care să considere ceea ce a făcut el o violare sexuală, cât și pentru că era bine cunoscut în comunitate, fiind cel mai important medic de fertilitate din Indianapolis în timpul carierei sale.

În 2016, Cline a fost acuzat de două infracțiuni de obstrucționare a justiției: pentru că a mințit biroul procurorului general cu privire la folosirea spermei sale cu două victime și pentru că a amenințat-o pe fiica sa Jacoba Ballard cu procese pentru „calomnie și defăimare”. După ce a pledat vinovat, a primit un an de probațiune, a plătit o amendă de 500 de dolari și și-a pierdut licența medicală (deși se pensionase în 2009).

Potrivit Fox59, Cline a plătit peste 1,3 milioane de dolari sub formă de despăgubiri victimelor sale și familiilor acestora.

Unde se află acum Dr. Donald Cline

Mulți dintre cei care au terminat de vizionat filmul, s-au întrebat ce s-a întâmplat cu doctorul care a practicat acest lucru. Ei bine, la momentul publicării articolului din 2019 al publicației The Atlantic despre Cline, acesta avea 80 de ani și locuia încă în orașul său natal, Indianapolis, Indiana.

A păstrat discreția și încă avea mulți susținători în comunitate. Mai mulți dintre copiii lui Cline locuiesc, de asemenea, în Indianapolis, unii la câteva străzi distanță de tatăl lor biologic.

În ceea ce privește motivul pentru care a făcut ceea ce a făcut, nimeni nu știe cu certitudine. Documentarul subliniază faptul că Cline era o persoană extrem de religioasă, cu numeroase ziceri creștine care îi decorau biroul. De asemenea, el avea legături cu Quiverfull, o mișcare creștină care încurajează să aibă cât mai mulți copii.

Fosta sa biserică a răspuns la documentarul Netflix într-un interviu acordat pentru Fox59, susținând că medicul le-a recunoscut că a fost lipsit de etică, dar că nu au avut nicio idee despre amploarea înșelăciunii sale. Se pare că, de atunci, Cline s-a mutat la o altă biserică.