Home » Știri » Știri externe » De ce a eliminat Facebook postările cu vocea lui Donald Trump. Mesajul care explică tot

De ce a eliminat Facebook postările cu vocea lui Donald Trump. Mesajul care explică tot

Manolică Anca / 02.04.2021, 11:15
De ce a eliminat Facebook postările cu vocea lui Donald Trump. Mesajul care explică tot

De ce a eliminat Facebook postările cu vocea lui Donald Trump. Mesajul transmis de platforma de socializare a explicat tot. Iată care a fost motivul.

De ce a eliminat Facebook postările cu vocea lui Donald Trump

Facebook a eliminat miercuri, 1 aprilie 2021, de pe platformă un videoclip în care apărea fostul președinte american Donald Trump. Acel videoclip reprezenta un interviu cu fostul președinte, luat chiar de nora sa, Lara Trump, producător tv și soția lui Eric Trump, cel mai mic băiat al acestuia. Și nu, nu a fost o păcăleală. Ulterior, într-o postare pe Instagram, aceasta a publicat și o captură de ecran a unui e-mail primit din partea platformei de socializare, prin care era anunțată că va fi eliminat conținutul video.

„În conformitate cu blocajul pe care l-am plasat pe conturile de Facebook și Instagram ale lui Donald Trump, conținutul suplimentar postat cu vocea lui Donald Trump va fi eliminat și va duce la limitări suplimentare asupra contului”, scrie în emailul primit de la reprezentanții Facebook.

Donald Trump, intervievat de nora sa, Lara Trump / Sursă foto: captură Rumble
Donald Trump, intervievat de nora sa, Lara Trump / Sursă foto: captură Rumble

Donald Trump ar putea candida din nou la alegeri

Tocmai pentru a evita sancțiunile, Lara Trump a postat interviul din emisiunea sa online The Right View pe platforma video Rumble și a legat-o ulterior de pagina sa de Facebook. În primul interviu pe care l-a acordat după  ce a părăsit Casa Albă, Donald Trump a reluat temele sale favorite. A vorbit din nou despre faptul că alegerile prezidențiale din 2020 au fost fraudate și despre faptul că rețeaua Twitter, care i-a șters contul, este plictisitoare. De asemenea, a dat de înțeles că ar putea candida din nou în 2024.

Practic, primele declarații publice ale lui Donald Trump, după o pauză de două luni, au fost ca o continuare a ultimelor declarații pe care le-a făcut înainte de a părăsi Casa Albă: că a câștigat alegerile în statul Pennsylvania, că alegerile au fost fraudate și că au fost „o rușine, avem un sistem de vot la nivelul țărilor din lumea a treia”.

Platforma de socializare i- a interzis accesul lui Trump în luna ianuarie

Mark Zuckerberg, fondatorul rețelelor de socializare Facebook și Instagram, anunșa printr-un mesaj pe pagina sa de socializare că Donald Trump nu mai are acces la conturile sale. Decizia a fost luată la puțin timp de la nefericitul eveniment care a avut loc în ziua de 6 ianuarie 2021, care a șocat o lume întreagă. Atunci, susținătorii trumpiști au luat cu asalt la propriu clădirea Capitoliului, aceasta devenind scena unor lupte greu de imaginat între cetățenii înarmați și forțele de ordine. Întâmplarea a avut loc chiar înaintea votului de validare a mandalului președintelui ales, Joe Biden, autoritățile declarând stare de asediu la Washington.

Nu la mult timp după calmarea spiritelor, a venit și anunțul din partea CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg. Acesta a considerat că Trump a folosit platformele de socializare pentru a provoca „violențe suplimentare”. Mai mult, Zuckerberg spune că „riscurile de a îi permite președintelui să continue să folosească serviciul în această perioadă sunt prea mari” și este posibil ca termenul să devină unul „nelimitat”.