Home » Știri » Știri externe » De ce a fost înmormântată Prințesa Diana într-un sicriu de plumb de 250 de kg și unde se află de fapt locul ei de veci. Motivul nebănuit

De ce a fost înmormântată Prințesa Diana într-un sicriu de plumb de 250 de kg și unde se află de fapt locul ei de veci. Motivul nebănuit

Manolică Anca / 23.06.2021, 12:40

Acum aproape 24 de ani, Prințesa Diana sfârșea strivită într-o limuzină, după ce șoferul său a pierdut controlul volanului.  Vestea a șocat și îndoliat o lume întreagă, pentru că popularitatea celei supranumite „Prințesa inimilor” depășise de multă vreme granițele Regatului Unit. De ce a fost înmormântată Prințesa Diana într-un sicriu de plumb de 250 de kg și unde se odihnește astăzi trupul neînsuflețit.

Aproape 24 de ani de la moartea celei supranumite „Prințesa inimilor”

30 spre 31 august 1997. Lady Di sfârșea strivită într-o limuzină, în tunelul Pont D’Alma, Paris, Franța, după ce șoferul ei a pierdut controlul volanului în timp ce erau urmăriți de paparazzi. Alături de ea, în mașină se afla și iubitul de atunci al Dianei, miliardarul Dodi Al Fayed.

Vestea morții Prințesei de Wales, numită de britanici „Prințesa inimilor”, a șocat o întreagă planetă. Ea a fost și rămâne una dintre cele mai influente personalități feminine din secolul XX. S-a remarcat prin frumusețe, eleganță, naturalețe, bunătate, câștigând rapid simpatia lumii întregi.

Prințesa Diana
Prințesa Diana

Peste un milion de buchete de flori au fost puse la poarta palatului unde locuise Lady Diana. Funeraliile de stat de la Londra din 6 septembrie 1997, și au fost urmărite cu lacrimi în ochi de mai bine de un miliard și jumătate de oameni din întreaga lume, fiind transmise de toate televiziunile. Sicriul acoperit cu drapelul regal și cu jerbe de crini albi imperiali a fost purtat pe umeri de opt soldați vânjoși ai garnizoanei regale.

De ce a fost înmormântată Prințesa Diana într-un sicriu de plumb de 250 de kg

După ce trupul neînsuflețit al Prințesei a fost adus la Londra cu un avion privat, toate pregătirile pentru ceremonie s-au efectuat în cea mai mare discreție. Și, la cererea familiei regale, aceasta a fost așezată într-un sicriu masiv de plumb. Și totuși, de ce a fost înmormântată Prințesa Diana într-un sicriu de plumb de 250 de kg?

Atunci când prințesa a murit, ea nu mai era căsătorită cu Prințul Charles. Deși, potrivit tradiției, doar fețele regale se înmormântează în sicrie de plumb, de teama ca britanicii să nu o acuze că nu îi respectă memoria, Regina Elisabeta a II-a a acceptat ca Diana să primească această onoare. Conform dezvăluirilor unui angajat al casei funerare care s-a ocupat de o parte a ceremoniei, sicriul de plumb încetinește procesul de descompunere a trupului. Cum moartea Prințesei a fost considerată suspectă, trupul trebuia să rămână cât mai puțin alterat, pentru ulterioarele investigații.

Funeraliile Prințesei Diana
Funeraliile Prințesei Diana

Unde se află locul ei de veci

Pe de altă parte legea din Regat spune că toți cei care sunt așezați în cavouri deasupra pământului trebuie înmormântați în sicriu de plumb. Din teama că sora lui nu-şi va găsi liniştea nici după moarte, fratele ei, Earl Spencer a decis ca trupul neînsufleţit al Prințesei Diana să fie înmormântat pe proprietatea care aparție familiei sale, la Althorp Park, pe insula cunoscută drept The Ovals.

Insula este înconjurată de un lac artificial, pe teritoriul ei regăsindu-se pomi plantaţi chiar de către Harry şi William, de alţi membri ai familiei Dianei, şi chiar de către aceasta. Tot aici se odihneşte şi tatăl Dianei, care a decedat în 1992.