Home » Știri » Știri externe » Doi britanici au cumpărat cu doar 26.000 de euro un sat întreg din Franța. Ce plănuiesc să facă aici

Doi britanici au cumpărat cu doar 26.000 de euro un sat întreg din Franța. Ce plănuiesc să facă aici

Alexandru Cazacu / 29.07.2022, 11:32
Doi britanici au cumpărat cu doar 26.000 de euro un sat întreg din Franța. Ce plănuiesc să facă aici

Cu doar 26.000 de euro, doi britanici au reușit să cumpere un sat din Franța. Ei bine, aceasta este o afacere foarte bună, având în vedere că suma este mai mică decât un avans pentru orice locuință în țara lor natală. Ce plănuiesc să facă cei doi englezi în micul cătun din Franța, vă spunem noi în următoarele rânduri ale acestui articol.

Britanicii care au cumpărat un sat întreg din Franța cu doar 26.000 de euro

Înainte, micul sat La Busliere era locuit de muncitori agricoli, însă în prezent micul sătuc francez este în paragină. Cu toate acestea, Paul Mappley și Yip Ward sunt extrem de mulțumiți de noua achiziție și chiar au devenit faimoși după ce au apărut la o televiziune din Marea Britanie.

Cei doi peisagiști britanici (ambii în vârstă de 48 de ani) au cumpărat satul din Normandia cu doar 22.000 de lire sterline, adică undeva la 26.000 de euro, deoarece nu au vrut să dea foarte mulți bani pe o proprietate în țara lor natală.

În cătunul din Franța există un rând de cabane, două hambare, un grajd, o fântână, un atelier, o mică fabrică de cidru și un cuptor de pâine. Toate acestea sunt înconjurate de două hectare de teren. Povestea celor doi britanici a fost prezentată la emisiunea „Help, We Bought a Village”, de la postul de televiziune Channel 4. Paul Mappley și Yip Ward au spus că intenționează să transforme satul într-o destinație de vacanță de lux.

Cum au ajuns cei doi britanici să cumpere satul din Franța

În țara lor natală, Paul și Yip locuiau într-o rulotă a unui prieten. La un moment dat, ei au fost nevoiți să își caute o locuință și au realizat că în Kent, Marea Britanie, o locuință mică ajungea la circa 250.000 de lire sterline. Ei bine, cei doi britanici nu au fost de acord cu această opțiune.

Așadar, după ce prietenul lor a decis să vândă rulota în care locuiau, Paul Mappley și Yip Ward și-au dat seama că au nevoie de un plan. În 2019, un alt prieten de-al lor le-a oferit ocazia de a cumpăra o căsuță în satul La Busliere, la prețul de doar 12.000 de euro. Deși locuința respectivă era degradată, având acces la facilitățile de bază, putea totuși să fie locuită.

Satul La Busliere din Franța
Satul La Busliere din Franța / Foto: Channel 4

Așadar, Paul și Yip au renovat-o, iar apoi s-au gândit să renoveze și căsuțele abandonate din împrejurimi, pentru că „starea de degradare a acestora le dădea un sentiment de tristețe”. Anul trecut, ei au contactat proprietarii celorlalte clădiri și au aflat că întregul sat din Franța era scos la vânzare cu 14.000 de euro.

„Nu avem deocamdată bani pentru a face ceea ce ne dorim, dar vrem să ajungem la un stadiu în care să știm că nu se vor prăbuși. A deține orice clădire este un vis, dar ceva de genul acesta, cu atât de multă istorie, îți dă un sentiment uimitor. Suntem extrem de norocoși” a spus Paul Mappley la Channel 4, potrivit celor de la The Independent.

După cum ne putem aștepta, renovarea întregului cătun va vi destul de costisitoare și va dura ceva timp. Cu toate acestea, Paul Mappley și Yip Ward au acceptat entuziasmați provocarea.