Home » Știri » Știri externe » Putin, înlocuit de o sosie? Imaginile care dau de bănuit

Putin, înlocuit de o sosie? Imaginile care dau de bănuit

Manolică Anca / 26.07.2022, 15:07
Putin, înlocuit de o sosie? Imaginile care dau de bănuit

Zvonurile continuă să circule în legătură cu sănătatea și bunăstarea președintelui rus Vladimir Putin, însă deseori aceste afirmații sunt respinse în Rusia. Nu de puține ori s-a spus, ba chiar, că Putin ar fi înlocuit de o sosie. Cel mai recent episod s-a întâmplat la ultima vizită a liderului de la Kremlin la Teheran, susține șeful serviciilor de informații militare ucrainene.

A fost sau nu Putin, înlocuit de o sosie în Teheran?

S-a raportat că Putin s-ar putea lupta cu o boală și poate chiar cu cancerul, dar aceste afirmații au fost întotdeauna respinse de către persoanele apropiate Kremlinului. Acum, un oficial al serviciilor secrete ucrainene a afirmat că Putin ar fi putut chiar să trimită o sosie în aparenta sa călătorie în Iran.

Kyrylo Budanov a declarat public acest lucru și susține că în timpul celei mai recente vizite pe care a făcut-o Vladimir Putin la Teheran, acesta a apelat la „un ajutor”. Ucraineanul susține că a sesizat faptul că liderul rus a fost înlocuit în momentul în care acesta a ieșit din avion, când a pășit pe pământ Iranian, cu puțin timp înainte de a se întâlni cu președinte turc, Recep Tayyip Erdoğan.

„Voi face doar o aluzie”, a început Kyrylo O. Budanov pentru postul ucrainean 1+1. „Vă rog să vă uitați la momentul ieșirii lui Putin din avion. Este oare Putin?”, a completat acesta, potrivit publicației Marca.

„Sosia” este mult mai vioaie și mai liberă decât Putin

Vizita președintelui rus la Teheran, unde s-a întâlnit cu oficiali iranieni și cu Recep Tayyip Erdogan, a atras atenția întregii lumi. Este doar doua oară când Putin s-a aflat în străinătate de la începutul invaziei din Ucraina.

Un videoclip cu Putin, în care era vizibil nerăbdător și contrariat, în timp ce era lăsat să aștepte câteva zeci de secunde de către omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, a făcut înconjurul internetului. În acesta se poate observa că liderul de la Kremlin nu este deloc în largul său și, mai mult, are o serie de grimase ciudate, scrie Daily Mail.

Vladimir Putin, la vizita în Teheran
Vladimir Putin, la vizita în Teheran

Cei care susțin că în locul lui Putin era, de fapt, o sosie, spun că mișcările și comportamentele acestuia nu erau caracteristice pentru ceea ce se așteaptă de la liderul rus.

Directorul CIA, William Burns, a declarat că Putin părea „complet prea sănătos”, ceea ce contrazice informațiile anterioare ale SUA care susțineau că sănătatea sa era în declin și că se lupta chiar cu cancerul.

Lui Putin i s-ar fi oferit șansa să folosească o dublură, dar a refuzat

Încă din luna mai, un canal Telegram intitulat General SVR a susținut că dublurile de corp au fost puse în alertă și li s-a spus că ar putea fi nevoie să fie chemate în momentul în care președintele rus se confruntă cu o intervenție chirurgicală. De asemenea, aceștia au raportat că erau pregătite să fie difuzate imagini preînregistrate cu Putin care apare la întâlniri și cântă legi.

Vladimir Putin a dezvăluit anterior că i s-a oferit șansa de a folosi o dublură de corp la începutul anilor 2000, dar ar fi ales să nu o facă.