Home » Știri » Știri externe » Românul care își urmărea soția peste tot cu o aplicație pe telefon și o amenința cu moartea. Ce decizie au luat magistrații italieni pentru rele tratamente

Românul care își urmărea soția peste tot cu o aplicație pe telefon și o amenința cu moartea. Ce decizie au luat magistrații italieni pentru rele tratamente

Alexandru Cazacu / 27.06.2022, 16:05
Românul care își urmărea soția peste tot cu o aplicație pe telefon și o amenința cu moartea. Ce decizie au luat magistrații italieni pentru rele tratamente

Incredibil ce a putut să facă un român în Italia! Magistrații Tribunalului din Presaro au decis trimiterea în judecată a acestuia pentru rele tratamente aplicate soției sale. Potrivit autorităților italiene, bărbatul își urmărea peste tot consoarta cu ajutorul unei aplicații de localizare instalată pe telefonul acesteia. Ba chiar mai mult de atât, românul își amenința soția și o trata ca pe o sclavă.

Român din Italia trimis în judecată, după ce și-a urmărit și amenințat soția

În vârstă de 48 de ani, românul locuiește în localitate Cartoceto, din provincia Presaro e Urbino, Italia. El a fost acuzat de comportament persecutor asupra soției sale. Conform cotidianului Corriere Adriatico, românul își umilea și insulta consoarta chiar în fața fiicei lor de 11 ani. Ba chiar mai mult de atât, din cauza geloziei, bărbatul a ridicat și mâna asupra partenerei sale de viață, prinzând-o de gât de două ori.

Din vorbele adresate femeii la ordinea zilei nu lipseau fraze precum: „Te arunc pe fereastră”, „Dacă nu-ți faci valiza și pleci, mâine te arunc în stradă în chiloți” sau „Îți dau foc, merg la închisoare, dar te ard”. Săraca femeie nu putea să facă absolut nimic fără permisiunea soțului său. „Cât ești căsătorită cu mine faci doar ce spun eu”, îi spunea cel pe care l-a ales să-i fie alături la bine și la greu.

În plus, femeia era urmărită absolut oriunde. Pentru a putea să îi controleze fiecare mișcare, românul a instalat pe smartphone-ul soției sale o aplicație de localizare geografică prin care putea să vadă în timp real unde se află aceasta. Potrivit spuselor femeii, la un moment dat acesta i-ar fi scos chiar și cartela din telefon pentru ca ea să nu poată suna pe nimeni.

Românul care își urmărea soția peste tot cu o aplicație pe telefon și o amenința cu moartea
Ce decizie au luat judecătorii în cazul românului care își urmărea soția peste tot cu o aplicație pe telefon

Ce decizie au luat magistrații italieni

Insultele nu s-au terminat aici. Oamenii legii au constatat că românul i-ar fi spus soției sale: „Ești o prostituată, trebuie să mă întreții și să-mi dai 40% din TFR (n.r – „Trattamento Fine Raporto”, lichidarea, obținută de angajați în Italia la încheierea raportului de muncă)”.

Așadar, având în vedere toate aceste lucruri și în baza dovezilor aduse de procurori, judecătorul pentru audiențe preliminarii de la Tribunalul din Presaro a decis să îl trimită în judecată pe românul în vârstă de 48 de ani pentru „rele tratamente” aplicate soției sale.

„Atitudinile persecutorii față de soția sa s-au legat și de gelozie, scuza cu care a bătut-o și a răspândit teroare, atât de mult încât bărbatul de 48 de ani este acuzat și de două agresiuni în timpul cărora chiar a apucat-o de gât. Toate consumate în casa lor din Cartoceto”, arată procurorii.

După cum spuneam și în primele rânduri, românul care își teroriza soția, o insulta și o agresa chiar și atunci când fetița lor de 11 ani era în preajmă. Fiind gelos din cale afară, bărbatul ar fi lovit-o de câteva ori pe femeie și chiar a încercat să o strângă de gât în repetate rânduri. Acum, pentru faptele sale, el ar putea ajunge chiar și după gratii.