Home » Știri » Știri economice » Shiba Inu – istoria neștiută a faimoasei criptomonede. Ce este, cum a apărut și cine a inventat-o

Shiba Inu – istoria neștiută a faimoasei criptomonede. Ce este, cum a apărut și cine a inventat-o

Manolică Anca / 28.10.2021, 16:37
Shiba Inu – istoria neștiută a faimoasei criptomonede. Ce este, cum a apărut și cine a inventat-o

Shiba Inu, cunoscută și drept Shiba Token, este o criptomonedă descentralizată care a fost creată în august 2020. Cine a stat în spatele creării jetonolui și ce valoare are în 2021.

Totul despre criptomoneda Shiba Inu. A fost un pariu bun

Criptomoneda Shiba Inu a fost creată de o persoană anonimă cunoscută sub numele de „Ryoshi”. Totul a pornit ca o parodie la moneda dogecoin, care are un câine Shiba Inu ca mascotă. A fost o glumă pe seama unei glume, însă mulți au ajuns să ia în seriod moneda. Dar hai să aflăm întreaga poveste.

În dimineața zilei de 17 aprilie, doi frați din Westchester, New York, s-au trezit că au devenit milionari peste noapte, grație unui pariu care avea șanse infime de câștigi pe o criptomonedă care a fost creată inițial ca o glumă. Tommy, în vârstă de 38 de ani, și James, în vârstă de 42 de ani, au pus câteva sute de dolari într-un activ digital ciudat, criptomoneda Shiba Inu, o imitație a dogecoin, deci, o parodie la o parodie.

O Shiba Inu valorează o fracțiune de cent, dar un prieten expert în criptomonede a considerat că ar putea avea de câștigat.

„M-am gândit la bitcoin – și moneda asta valora odată o fracțiune de cent și acum valorează zeci de mii de dolari, iar acest lucru se întâmplă, este posibil (..) Am avut încredere în prietenul meu și m-am gândit că și dacă va ajunge la zero, tot e în regulă. M-am gândit la asta ca la un bilet la loto care nu expiră”, a spus Tommy.

Criptomoneda Shiba Inu
Criptomoneda Shiba Inu

La nici două luni de la investiție, viața lor s-a schimbat complet

Nici nu trecuseră două luni de la investiția de la sfâșit de februarie, că viața celor doi frați avea să se schimbe radical.  Ziua a coincis cu ziua de naștere a tatălui lor căruia i-au făcut un cadou impresionant, l-au făcut milionar.

Valoarea criptomonedelor a explodat în 2021. După ce mulți ani la rând au fost complet ignorate, chiar batjocorite de Wall Street, criptomonedele, de la cele consacrate precum bitcoin la monedele digitale mai puțin cunoscute, cunosc astăzi un succes fără precedent și un interes aparte din partea investitorilor.

Bitcoin a crescut cu aproape 70% din ianuarie, iar dogecoin, care pornit ca o simplă glumă și încă valorează mai puțin de un dolar, a crescut cu peste 11.000%. Cu toate acestea, continuă să fie niște investiții extrem de riscante. Prețurile se mișcă rapid și, mai mult, monedele digitale vin și alte tipuri de risc, precum un server piratat, un fișier șters sau o parolă pierdută care ar putea lăsa investitorii pe zero.

În total, familia a investit aproape 8.000 de dolari

James și Tommy și-au asumat toate aceste riscuri, investind la început câte 200 de dolari fiecare. Le-au povestit și membrilor familiei despre aceste criptomonede, dar ei au fost ceva mai sceptici.

„Mama și sora mea erau sceptice, dar fiecare a băgat câte 100 de dolari. După câteva săptămâni, când valoarea a crescut cu aproximativ 300%, au pus încă 100 de dolari în fiecare, iar moneda a continuat să crească”, a spus Tommy.

Însă, în total, familia a investit aproape 8.000 de dolari. Cu toate că familia nu era extrem de potentă finaciar. Moneda Shiba Inu le-a schimbat, însă viața. La mijlocul lunii aprilie, valoarea investiției lor ajunsese la 100.000 de dolari și a fost într-o continuă urcare.

„Ne-am trezit a doua zi dimineața și se dublase. Apoi a crescut până la 700.000 de dolari și i-am spus fratelui meu că va atinge un milion. Îmi tot verificam telefonul (…) În ziua în care a atins un milion, mama și sora mea nu au crezut că e adevărat” a mai povestit Tommy.

Suma investită de familie, de 7.900 dolari, valorează acum aproape 9 milioane de dolari.

Criptomoneda Shiba Inu
Criptomoneda Shiba Inu

Valoarea criptomonedei Shiba Inu a explodat

Moneda Shiba Inu din New Delhi (CNN Business) a atins un nou record miercuri, 27 octombrie, limitând o creștere de peste 60.000.000% în ultimul an. Aceasta este aproape de a depăși criptomoneda preferată a lui Elon Musk, Dogecoin.

Tokenul digital a crescut cu 30% în ultimele 24 de ore, atingând un record de peste 0,00006 USD. Prețul și-a dublat în ultima săptămână. Cu o capitalizare de piață de peste 29 de miliarde de dolari, Shiba Inu este acum a 11-a cea mai mare criptomonedă. Dogecoin este al 10-lea ca mărime, cu o capitalizare de piață de 31 de miliarde de dolari. Dogecoin a scăzut cu 11% în ultimele 24 de ore, potrivit datelor CoinGecko.