Home » Când, unde, cum » Vladimir Putin – sensurile ascunse ale gesturilor, deslușite de specialist. De ce își ține întotdeauna brațul drept lipit de corp atunci când merge

Vladimir Putin – sensurile ascunse ale gesturilor, deslușite de specialist. De ce își ține întotdeauna brațul drept lipit de corp atunci când merge

Cojocaru Cristian / 18.03.2022, 12:39
Vladimir Putin – sensurile ascunse ale gesturilor, deslușite de specialist. De ce își ține întotdeauna brațul drept lipit de corp atunci când merge

Liderul de la Kremlin are anumite gesturi care au pus mai mulți specialiști în limbajul corpului pe gânduri. Sensurile ascunse ale gesturilor lui Vladimir Putin au fost explicate de către un specialist în domeniu. Află de ce își ține liderul rus mâna dreaptă lipită de corp.

Care sunt sensurile gesturilor lui Vladimir Putin

Sunt persoane care au observat și persoane care nu au putut detecta detaliu potrivit căruia Vladimir Putin merge într-un mod puțin amuzant. Acesta are de fiecare dată atunci când merge, mâna dreaptă lipită de corp. Cercetătorii cred acum că știu și care este motivul din spatele acestui lucru.

Profesorul de neurologie Bastiaan Bloem de la Centrul Medical al Universității Radboud din Țările de Jos și colegii lui au observat că Putin merge adesea cu brațul drept ținut rigid, în timp ce brațul stâng se balansează liber pe lângă corp.

„Am fost surprinși să găsim mai multe înregistrări consecutive pe YouTube ale președintelui Rusiei, Vladimir Putin, care manifestă o balansare a brațului pe partea dreaptă în mod clar redusă”, au scris Bloem și colegii săi în The BMJ, publicația online a British Medical Journal.

Bloem este un specialist în tulburări de mișcare și atât el cât și colegii săi s-au întrebat la un moment dat dacă ar putea lua în calcul boala Parkinson, fiind o boală care poate provoca mișcări încordate. De asemenea, cercetătorii au luat în calcul și un manual de instruire al fostului KGB rus.

„Căutând posibile explicații, am întâlnit un manual de instruire al fostului KGB rus”, au scris ei.

Într-adevăr, în cea mai recentă analiză a modului în care Vladimir Putin merge, este sugerată ideea că ar putea fi mai pregătit decât ne-am putea da noi seama. Potrivit studiului menționat anterior, felul ciudat de a-și menține brațul drept nemișcat în timp ce îl balansează pe cel stâng, ar putea fi un comportament dobândit în urma pregătirii sale KGB în ascunderea armelor.

vladimir putin gesturilor
Putin merge in acest fel datorita antrenamentelor KGB

Manualul de instruire KGB ar putea avea răspunsul pentru acest gest

În manualul găsit de către cercetători, este consemnat acest fapt, sau cel puțin o încercare de a arăta acest lucru pe baza antrenamentelor la care a participat Vladimir Putin pe vremea când era agent al KGB. Mai mult, doi foști miniștri ai apărării, Anatoly Serdyukov și Serghei Ivanov, și un ofițer militar superior, Anatoly Sidorov, au fost observați mergând cu așa-numitul „mers de pistolar”.

Aceștia nu au fost singurii observați ca având același tip de mers. Și în cazul premierului Dmitri Medvedev, care, spre deosebire de ceilalți, nu are antecedente militare sau în cadrul KGB, a fost văzut că a adoptat același stil de mers.

În tinerețea sa, Vladimir Putin a urmat cursurile Școlii Superioare Dzerjinski a KGB-ului din Moscova, iar apoi, la mijlocul anilor 1980, în cadrul Institutului KGB Yuri Andropov din Moscova. În prezent, aceasta poartă numele de Academia pentru Informații Externe.

În cadrul antrenamentelor, liderul de la Kremlin a fost învățat să țină mâna în care poartă arma, în cazul lui Vladimir Putin mâna dreaptă, aproape de corp și nemișcată. Scopul acestui gest este acela de a se apăra în cazul în care se confruntă cu o amenințare.