Home » Știri » Știri economice » Cât câștigă un curier în România, în funcție de firma la care lucrează. Se dau tichete de masă, bonusuri și bacșiș pe lângă salariu

Cât câștigă un curier în România, în funcție de firma la care lucrează. Se dau tichete de masă, bonusuri și bacșiș pe lângă salariu

Cojocaru Cristian / 22.10.2021, 15:07
Cât câștigă un curier în România, în funcție de firma la care lucrează. Se dau tichete de masă, bonusuri și bacșiș pe lângă salariu

Contextul pandemic a făcut ca meseria de curier să fie una dintre cele mai căutate și solicitate în această perioadă. Află cât câștigă un curier la cele mai cunoscute companii de curierat din România.

Cât câștigă un curier în această perioadă

Indiferent că menționăm companii precum Fan Courier, Urgent Cargus, TNT România sau Sameday, în general, un curier angajajt la una dintre aceste firme primește în medie un  salariu net lunar de aproximativ 2.000 de lei. Această sumă nu este însă bătută în cuie, iar un factor precum experiența, poate aduce o diferență în remunerația lunară. Totodată, curierii beneficiază și de bonuri de masă, bonusuri și bacșișul din partea clienților.

Din cauza contextului pandemic, aceste companii au avut foarte mult de câștigat, având în vedere că majoritatea românilor și-au mutat cumpărăturile în mediul online. Acesta este și motivul pentru care, începând de anul trecut, aceste companii au scos foarte multe posturi la concurs, pentru a face față numărului mare de comenzi. Află ce pachete salariale oferă fiecare dintre aceste firme de curierat din România.

Fan Courier

Potrivit site-ului undelucram.ro, cei care practică meseria de curierat, în funcție de experiență, pot ajunge la un salariu net lunar de peste 4.000 de lei. În ceea ce privește bacșișurile pe care aceștia le primesc de la clienți, suma poate ajunge la 500-600 de lei lunar. Astfel, compania oferă pentru un post full-time în București, unei persoane cu o experiență de 5 ani în domeniu, un salariu net lunat de 2.500 de lei, un bonus lunar de 250 de lei și tichete de masă de 300 de lei.

În cazul unui curier auto angajat full-time în București care deține o experiență mai mică de un an, în luna iunie a anului trecut, acesta câștiga un salariu net lunar de 1.800 de lei la care se mai adaugă un bonus de 200 de lei pe lună și tichete de masă în valoare de 300 de lei. Cel mai mare salariu ca și curier îl poți avea în Constanța acolo unde, cu o experiență de minim 5 ani, primești un salariu net lunar de 3.700 de lei, bonus lunard de 450 de lei și bonuri în valoare de 20 de lei fiecare. Astfel,  după un simplu calcul matematic, un curier poate câștiga suma de 4.150 de lei lunar.

câștigă curier
Ce salariu poti primi daca te angajezi la Fan Courier

Urgent Cargus

Compania Urgent Cargus oferă unui curier auto cu o experiență mai mare de un an, un salariu net lunar de 2.000 de lei pentru cei care aleg să lucreze în Timișoara, în timp ce pentru județul Bacău, pentru același post, se oferă suma de 1.600 de lei. Pentru un șofer livrator cu o experiență de minim cinci ani, în Craiova, compania oferă un salariu net lunar de 5.000 de lei.

TNT România

Compania TNT România oferă un pachet salarial de 1.900 de lei net lunar unui șofer auto. În București, aceeași companie oferă unui șef de coloană un salariu net de 3.000 de lei.

Sameday

Pentru un post full-time de curier în București și cu o vechime în domeniu de 10 ani, firma Sameday oferea un salariu net lunar de 1.900 de lei, la care se adaugă tichete de masă de 200 de lei și bacșișuri care însumează 500 de lei lunar. În cazul unui șofer de livrări, pentru un post full-time în București și cu o experiență mai mică de un an, în luna iulie anului 2020 acesta încasa un salariu net de 2.300 de lei. Pentru postul de șofer livrator, full-time în București și cu o experință de 4 ani în domeniu, ajungea să câștige în luna septembrie a anului trecut un salariu net de 2.500 de lei lunar.

Glovo

În cazul angajaților Glovo, aceștia pot câștiga o sumă între 150 și 200 de lei în cazul în care lucrează între 8 și 10 ore. Astfel, în urma unui calcul simplu. acesta ar putea aduce acasă lunar o sumă de peste 3.000 de lei.