Home » Știri » Știri economice » Câți bani câștigă Bill Gates pe secundă. 11 detalii nebănuite despre averea cofondatorului Microsoft

Câți bani câștigă Bill Gates pe secundă. 11 detalii nebănuite despre averea cofondatorului Microsoft

Manolică Anca / 05.05.2021, 15:25
Câți bani câștigă Bill Gates pe secundă. 11 detalii nebănuite despre averea cofondatorului Microsoft

Marți, 4 mai 2021, Forbes estima că Bill Gates are o avere de 130,5 miliarde de dolari, în vreme ce Bloomberg scrie că ar avea 146 de miliarde. Dar hai să vedem cum se „traduce” această sumă uriașă mai pe înțelesul tuturor. Iată câți bani câștigă Bill Gates pe secundă sau câți ani i-ar lua să o termine, dacă ar cheltui, atenție, 1 milion de dolari pe zi!

Câți bani câștigă Bill Gates pe secundă

Anunțul divorțului dintre Bill şi Melinda Gates, după 27 de ani de căsnicie, a uimit o lume întreagă. Sigur că după această veste, toată lumea se întreabă cum se va împărți averea între cei doi. Se știe că Bill Gates este unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii, averea sa depășind 100 de miliarde de dolari.

Cei doi soţi locuiesc în statul american Washington, acolo unde legea prevede ca toate bunurile obţinute în timpul căsătoriei sunt partajate 50/50, în cazul în care nu există la mijloc niciun fel de contract prenupțial. De altfel, un purtător de cuvânt al lui Bill Gates a refuzat să comenteze orice lucru despre o asemenea înţelegere.

Un lucru este cert: indiferent cum vor decide să împartă averea, Bill şi Melinda Gates vor rămâne cel mai probabil doi dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii. În orice caz, cei doi au decis că vor continua să colaboreze în cadrul Fundaţiei Bill şi Melinda Gates.

Bill şi Melinda Gates au decis să divorțeze
Bill şi Melinda Gates au decis să divorțeze

11 detalii nebănuite despre averea cofondatorului Microsoft

Business Insider a folosit diverse comparații, pe înțelesul tuturor, pentru a arăta cât de bogat este, de fapt, Bill Gates. Iată câți bani câștigă Bill Gates pe secundă:

  1. În ultimul an, Bill Gates a devenit cu 41 de miliarde de dolari mai bogat. Totodată, Gates este cu aproape 70 de miliarde de dolari mai bogat decât în urmă cu cinci ani.
  2. Bill Gates câştigă aproximativ 4.630 USD pe secundă, conform calculelor pe baza încasărilor din ultimul an.
  3. Dacă Gates ar cheltui 1 milion de dolari pe zi, i-ar trebui mai mult de 400 de ani pentru a-şi cheltui întreaga avere. Sigur că nu va trăi atât de mult, dar, pe deasupra, el este și cunoscut ca fiind destul de atent cu cheltuielile sale.
  4. Gates este cu aproximativ 66% mai bogat decât monarhia britanică. Potrivit Forbes, familia regală britanică avea în anul 2017 o avere estimată la 88 de miliarde de dolari.
  5. Gates şi-a construit averea prin cofondarea Microsoft alături de Paul Allen, deși el deţinea numai 1,3% din companie în 2019.
  6. Gates rămâne în continuare a patra cea mai bogată persoană din lume deşi a donat, de-a lungul anilor, peste 41 de miliarde de dolari cauzelor caritabile. De altfel, Gates și soția sa au înființat în anul 2000 Fundația Bill & Melinda Gates, astăzi, cea mai mare fundație caritabilă privată din lume.
  7. Bill este atât de bogat încât cheltuirea unui dolar de către un american de rând echivalează cu Gates cheltuind 1,2 milioane de dolari.
  8. Averea netă a lui este mai mare decât PIB-ului Estoniei, Luxemburgului şi Boliviei la un loc.
  9. Gates este mai bogat decât cea mai bogată persoană din Asia şi cea mai bogată persoană din China la un loc. Potrivit Blooberg, omul de afaceri indian Mukesh Ambani este cea mai bogată persoană din Asia, cu 74,7 miliarde de dolari, în timp ce miliardarul Zhong Shanshan, cu o avere de 66,3 miliarde de dolari, este cea mai bogată persoană din China.
  10. Chiar dacă Gates ar da fiecărei persoane în viaţă de pe Pământ 15 dolari, tot ar rămâne cu 28 de miliarde de dolari. În luna mai 2021, populația lumii era de 7.874.758.042.
  11. Potrivit datelor Administraţiei pentru Protecţie Socială din SUA, un american care are studii superioare de licenţă va câştiga în medie 2,2 milioane de dolari în cursul vieţii sale. Miliardarul face aceşti bani în puţin peste 28 de minute.