Home » Știri » Știri economice » Câți bani vrea Lidl să le ofere angajaților care se vaccinează anti-Covid. Bonusul consistent primit în plus la salariu

Câți bani vrea Lidl să le ofere angajaților care se vaccinează anti-Covid. Bonusul consistent primit în plus la salariu

Manolică Anca / 21.01.2021, 16:43
Câți bani vrea Lidl să le ofere angajaților care se vaccinează anti-Covid. Bonusul consistent primit în plus la salariu

Vești bune pentru unii angajați ai lanțului german de supermarketuri Lidl. În contextul pandemiei și campaniei de vaccinare anti-Covid, compania a venit cu un mesaj extrem de important pentru aceștia. Astfel, a anunțat că le va oferi un bonus la salariu tuturor lucrătorilor care vor alege să se vaccineze. Iată câți bani vrea Lidl să le ofere angajaților care se vaccinează anti-Covid.

Câți bani vrea Lidl să le ofere angajaților care se vaccinează anti-Covid

Tot mai multe companii aleg să își încurajeze angajații să se vaccineze împotriva Covid 19, oferind bonusuri materiale celor care se imunizează. Acesta este și cazul marelui retail german Lidl, care a declarat că va oferi 200 de dolari în plus la salariu tuturor lucrătorilor săi din Statele Unite ale Americii care decid să se vaccineze împotriva virusului, comunică Reuters.

Anunțul a venit în urma mai multor decizii similare ale altor mari companii precum Dollar General Corp sau Aldi, dar și al firmei livratoare de produse alimentare Instacart. Mai mult, suma oferită de conducerea Lidl este printre cele mai mari oferite de o companie pentru muncitorii din SUA, de până acum. Lidl a declarat că angajații sunt „dornici” să se vaccineze, conform unui sondaj realizat pe plan intern. Din acesta a reieșit că ei intenționează să se vaccineze imediat ce va fi disponibil pe piața un ser curativ. Retailerul deține peste 125 de magazine în nouă state de pe Coasta de Est a SUA.

„Suntem mândri că putem oferi angajaților noștri resursele de care au nevoie pentru a primi vaccinul anti-COVID. De la începutul pandemiei, am muncit din greu pentru a pune sănătatea și siguranța angajaților noștri pe primul loc. De la oferirea asistenței medicale gratuite COVID-19 întregului colectiv de angajați, până la instalarea filtrării aerului în magazinele și depozitele noastre pentru a asigura o mai bună curățare și un aer mai sănătos, Lidl a făcut din aceasta o prioritate.”, a declarat Johannes Fieber, CEO Lidl din SUA.

Compania Lidl a decis să ofere 200 de dolarie fiecărui angajat american care se vaccinează anti-Covid 19
Compania Lidl a decis să ofere 200 de dolarie fiecărui angajat american care se vaccinează anti-Covid 19

Ce se întâmplă în România

În timp ce peste hotare, în America, se iau astfel de decizii, în România, Guvernul abia a decis ca angajații și casierii din magazinele alimentare să fie incluși în etapa a doua de vaccinare. Au fost incluși conform unei modificări aduse de Guvern hotărârii prin care au fost adăugați în această etapă și instituții precum Curtea Constituțională, BNR, Avocatul Poporului, primării, dar și profesii precum diplomați, avocați sau lucrători din industria alimentară.

În 2020, compania LIDL și-a propus să investească un miliard de lei în România, sumă din care o parte merge către crearea a aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă și extinderea pachetelor de compensații și beneficii pentru angajați, pe lângă extinderea rețelei de magazine.

Retailerul este parte a grupului german Lidl&Schwarz, fiind prezent în 30 de țări din întreaga lume. Deține peste 10.800 de magazine, peste 150 de centre logistice și are peste 287.000 de angajați. În România, compania deține peste 270 de magazine deschise și cinci centre de logistică în care lucrează peste 8.000 de angajați.