Home » Știri » Știri economice » Ce salariu are o farmacistă care lucrează la farmaciile Tei în comparație cu angajatele de la Catena

Ce salariu are o farmacistă care lucrează la farmaciile Tei în comparație cu angajatele de la Catena

Manolică Anca / 09.08.2021, 10:42
Ce salariu are o farmacistă care lucrează la farmaciile Tei în comparație cu angajatele de la Catena

La aproape orice intersecție din România vei găsi cel puțin o bancă, o farmacie, un magazin și, să nu uităm de casele de pariuri. Totuși, dacă băncile au început să se mai împuțineze datorită migrării spre mediul online, farmaciile sunt încă un business de succes la noi, iar previziunile sunt, în continuare, favorabile. Prin urmare, afacerile din domeniul farma vor continua să crească, viitorul absolvenților Facultății de Farmacie fiind asigurat. Află în rândurile de mai jos ce salariu are o farmacistă care lucrează la farmaciile Tei în comparație cu angajatele de la Catena.

Jobul de farmacist în România

Specializarea în domeniul farmaceutic te ajută să îți găsești rapid un loc de muncă, marile lanțuri de farmacii fiind gata să recruteze studenții care încă se află în băncile școlii. Anual, în România, sunt angajați 800-900 de absolvenți ai facultăților de Farmacie, potrivit datelor Colegiului Farmaciștilor din România, iar cei cu experiență sunt ofertați imediat.

Însă, la nivelul țării revin 1.102 locuitori la un farmacist, conform celor mai recente date de la Institutului Național de Statistică. Numărul total de farmacişti ajunsese la 18.000 în 2019, o creştere de 50% într-un deceniu. Dar în contextul pandemic în care ne aflăm este nevoie de tot mai mulți farmaciști.

Capitala are 21% din numărul total de farmacii din țară, fiind și orașul cu cea mai mare ofertare și putere de angajare, însă nu sunt de neglijat nici orașele mici din România unde marile lanțuri farmaceutice oferă și pachete de relocare. Meseria de farmacist este foarte stabilă în contextul actual și merită exporată în detaliu.

Ce salariu are o farmacistă de la Farmacia Tei, comparativ cu o angajată de la Catena

Marile lanțuri de farmacii care s-au extins în toată țara cer la angajare studii superioare finalizate în domeniu, certificat eliberat de Colegiului Farmaciștilor, dar și de etică profesională. Sigur că experiența în domeniu este un avantaj. De asemenea, este foarte important să arăți interes pentru această meserie, să fii flexibil, amabil, empatic și să te adaptezi rapid.

Farmaciștii se pot bucura de multe beneficii din partea angajatorului
Farmaciștii se pot bucura de multe beneficii din partea angajatorului

Jobul de farmacist te ajută să te dezvolți profesional pe mai multe planuri. A lucra într-o farmacie în prezent presupune să îmbini activități din zona consultanței, antreprenoriatului și vânzării. Iar beneficiile nu sunt deloc puține.

Potrivit undelucram.ro, o farmacistă de la Farmacia Tei, cu o experiență mai mică de un an poate avea un salariu net de 3.500 de lei. De partea cealaltă, o angajată al lanțului Catena, cu doi ani de experiență în domeniu, poate câștiga lunar 3.600 de lei lunar, la care se adaugă un bonus lunar de 300 de lei și tichete de masă în cuantum de 300 de lei. Un asistent de farmacie, cu minimum trei ani de experiență în domeniu, poate câștiga 2.200 de lei.

De ce beneficii au parte farmaciștii

Pe lângă salariul adaptat în funcție de nivelul studiilor și al experienței în domeniu, marile lanțuri farmaceutice oferă și alte beneficii, unele care, sigur, pot să difere de la o companie la alta. Iată ce se poate regăsi în pachetul de beneficii:

  • Bonuri de masă;
  • Card de angajat cu o mulțime de beneficii în rețeaua proprie de farmacii;
  • Abonament la o clinică privată plătit de companie;
  • Tichete cadou – Paște si Craciun;
  • Bonus de performanță lunar, în funcție de nivelul de implicare;
  • Training-uri de specialitate;
  • Abonament Bookster, 7 Card;
  • Posibilitatea de promovare;
  • Susținere financiară în caz de relocare.