Home » Știri » Știri economice » Joburi bine plătite în România. Domeniul în care poți încasa lunar un salariu de 7000 de lei net

Joburi bine plătite în România. Domeniul în care poți încasa lunar un salariu de 7000 de lei net

Cojocaru Cristian / 08.11.2021, 15:59
Joburi bine plătite în România. Domeniul în care poți încasa lunar un salariu de 7000 de lei net

Salariile din România diferă de la stat la privat precum și de domeniul de activitate. Află care sunt cele mai bine plătite joburi din România și cum poți ajunge să câștigi un salariu net lunar de 7.000 de lei.

Care sunt cele mai bine plătite joburi din România

Unul dintre cele mai mari sectoare economie ale României este reprezentat de către industrie. Cu toate că este vorba despre același domeniu, diferența de salarii este una uriașă, având în vedere că cele mai mici pornesc de la 1.800 de lei net lunar, în cazul muncitorilor necalificați, în timp ce persoanele aflate pe posturi executive, ajung să primească și peste 7.000 de lei lunar.

Potrivit datelor publicate de Salario, comparatorul de salarii realizat de către eJobs, directorii de logistică ajung că încaseze salarii de 7.400 de lei net lunar. Tot în cadrul platformei se poate observa faptul că cele mai mari salarii din domeniul producției revin celor care dețin o funcție executivă în cadrul mai multor companii ai sectorului economic.

Așadar, dacă un director de logistică primește suma de 7.400 de lei net lunar, după cum am menționat anterior, un manager tehnic ajunge să câștige suma de 7.000 de lei net lunar. În cazul unui manager de operațiuni, acesta câștigă în medie 6.025 de lei net lunar. La polul opus, cu cele mai mici salarii se află muncitorii necalificați care, pentru munca depusă câștigă salariul de 1.800 de lei net lunar, montator/asamblor care ajunge la un salariu de 2.000 de lei net lunar, în timp ce un operator de producție aduce acasă suma de 2.300 de lei net lunar.

joburi bine plătite
Muncitorii din industria textila primesc cele mai mici salarii din economie

Sectorul industriei cunoaște un mare deficit de angajați

Nu este de mirare că cei aflați în posturi de conducere primesc mai mult, având în vedere că și responsabilitatea pe care și-o asumă este una mult mai mare, după cum a afirmat directorul de marketing al platformei eJobs România, fiind cea mai mare platformă de recutrare de la noi din țară.

”Cele mai mari salarii din producție sunt atribuite, de regulă, celor care au poziții de conducere, unde și gradul de responsabilitate este mult mai mare. Totuși, salariile din producție variază în funcție de domeniul de activitate al companiei. Spre exemplu, în industria textilă, istoric, angajații primesc cele mai mici salarii din economie. Pe de altă parte, în industria constructoare de mașini, angajații au salarii pe măsură”, a declarat Raluca Dumitra.

eJobs este cea mai mare platformă de recrutare idn România, având o medie de 2 milioane de utilizatori zilnici, în timp ce baza sa de date numără 4 milioane de CV-uri. eJobs a fost înființat în anul 1999, iar în prezent este lider în industrie, având o cotă de piață de 50 de puncte procentuale.

Inițiatorii platformei au fost Liviu Dumitrașcu și Lucian Despoiu cărora li s-au alăturat Horia Nistor și Daniel Tătar. În anul 2008, 30% din acțiuni au fost cumpărate de fondul de investiții Tiger Management. Patru ani mai târziu, compania din Elveția, Ringier a achiziționat un pachet majoritar de 70% din acțiunile companiei, urmând ca în anul 2015, să cumpere și restul de 30% rămase. Astfel, Ringier a devenit unicul acționar al companiei.

În prezent, pe platforma eJobs sunt scoase la concurs peste 4.000 de locuri de muncă în producție. Raluca Dumitra a afirma tăc angajatorilor din acest sector de activitate ”le este greu să găseasscă muncitori calificați, având în vedere interesul scăzut al tinerilor față de aceste meserii”. Salario Comparatorul este instrumentul care funcționează în baza datelor introduse de peste 268.325 de specialiști din diferite domenii cu privire la salariile pe care le primesc lunar.