Home » Știri » Știri sociale » Cât costă examenul Cambridge pentru fiecare nivel de studiu

Cât costă examenul Cambridge pentru fiecare nivel de studiu

Ileana Mladinoiu / 15.02.2021, 12:39
Cât costă examenul Cambridge pentru fiecare nivel de studiu

Universitatea Cambridge, a doua cea mai veche universitate din Marea Britanie după Oxford, își are începutul încă din 1209 ca insituție de cercetare publică. Cu peste 5 milioane de teste de limba engleză care au loc în fiecare an în aproximativ 100 de țări, Cambridge a reușit să se impună ca lider în învățarea unei limbi străine.

Tot ce trebuie să știi despre examenul Cambridge

Recunoscute de universități și multe companii din întreaga lume, certificatele Cambridge pot deveni un adevărat atu pentru o carieră de succes.

Examenele Cambridge evaluează cele 4 competențe lingvistice ale unui candidat: citit, înțelegerea unui text audiat, exprimarea orală și scrisă în limba engleză.

Durata examenelor Cambridge este de aproximativ o zi, deoarece aceste examene evaluează 4 abilități ce necesită mai multă pregătire decât majoritatea celorlalte certificări de limba engleză.

Costul examenelor Cambridge este între 90 și 260 de euro, în funcție de nivelul examenului. Cu cât acesta corespunde unui nivel ridicat, cu atât este de durată și, prin urmare, devine mai scump.

Examenul Cambridge
Examenul Cambridge

Tipuri de examene/teste/nivele

1.Test YLE (Young Learners English)

YLE înseamnă o serie de 3 examene Cambridge destinate copiilor, foarte populare în special în școlile bilingve. Scopul lor este evaluarea cu precizie și imparțială a nivelului acestora, obișnuirea treptată a copiilor cu situații de examinare, precum și motivarea de a învăța limba engleză.

Testul Yle se adresează copiilor de la 7 la 12 ani și reprezintă o serie de teste distractive menite să evalueze competențele lingvistice ale copiilor cu vârste, repetăm, între 7 și 12 ani prin trei probe: Listening (ascultare), Reading & Writing (citire și scriere) și Speaking (conversație).

Conform examenecambridge.ro, cele trei niveluri Starters, Movers, Flyers “oferă posibilitatea unei evoluții graduale, ajutându-i pe copii să dobândească competențele lingvistice în mod natural și în același timp să capete încredere în cunoștințele proprii.”

Aceeași sursă ne informează că toate “certificatele obținute în urma susținerii examenelor Cambridge English Movers și Flyers pot fi folosite pentru echivalarea probei de competență lingvistică la admiterea în clasa a V-a cu program intensiv (nivel minim necesar: A1 conform grilei Cadrului European Comun de Referinţă Pentru Limbi Străine).”

2.Testul KET (Key English Test)

KET validează nivelul A2 pe scara de nivel CECRLși relevă abilitatea candidatului de a comunica zilnic în engleză la nivel de bază.

KET (Key English Test) este primul din seria celor 5 examene ale Universității Cambridge. Vine în două versiuni, una pentru adulți și cealaltă pentru adolescenți, numită „KET for Schools”. La fel ca toate examenele Cambridge, KET testează cele 4 abilități lingvistice de bază: înțelegere, citire, scriere și vorbire.
Durata testului KET este de aproximativ o jumătate de zi. Costul KET, aproximativ 110 euro (în funcție de centrele de examen).

3.Testul PET

PET va permite celor interesați să valideze nivelul B1 pe scara CECRL. PET (testul preliminar de engleză) este al doilea nivel din seria de 5 examene ale Universității Cambridge destinate adulților sau adolescenților (PET pentru școli). PET arată abilitatea candidatului de a comunica în engleză la nivel intermediar.

Durata PET-ului este de aproximativ o jumătate de zi, iar costul este 110 euro. Sesiunile PET sunt organizate cu cel puțin 2 luni în avans la cel mai apropiat centru aprobat de Cambridge.

4.FCE (First Certificate English)

FCE validează nivelul B2 pe scara nivelului CEFR. First Certificate (FCE) este al treilea din seria a 5 diplome de engleză de la Universitatea din Cambridge, este nivelul cerut de majoritatea marilor școli din Franța, de exemplu (școli de inginerie, școli de afaceri etc.) și arată abilitatea candidatului de a comunica în engleză la nivel intermediar superior.

Finalizarea cu succes a FCE garantează un nivel „autonom” ideal pentru cei care doresc să lucreze sau să studieze într-o țară vorbitoare de limbă engleză și/sau să poată comunica cu ușurință. Este cel mai vechi dintre examenele de la Cambridge (de unde și numele său „primul”), cel mai frecvent susținut și cel mai cunoscut la nivel internațional.

Durata FCE este de aproximativ 1 zi, iar costul se ridică la 195 de euro. Sesiunile FCE sunt organizate cu cel puțin 2 luni în avans la cel mai apropiat centru aprobat de Cambridge.

5.Certificat avansat Cambridge CAE (Certificate Advanced English)

CAE validează nivelul C1 pe scara de nivel CECRL. CAE (certificat avansat engleză) este al patrulea din seria de 5 diplome engleze de la Universitatea din Cambridge. La acest nivel candidații trebuie să poată utiliza resursele limbii engleze cu flexibilitate și eficiență într-un număr mare de contexte și profesionist. Ei trebuie să poată înțelege semnificația textelor lungi, solicitante, să se exprime cu ușurință și spontaneitate fără a-și căuta prea mult cuvintele.

Durata CAE este de aproximativ o zi, iar costul CAE înseamnă 210 euro.