Home » Știri » Știri sociale » Cât costă un aparat dentar „invizibil“ – îți repari dinții fără să știe toată lumea

Cât costă un aparat dentar „invizibil“ – îți repari dinții fără să știe toată lumea

Pană Emanuela / 17.01.2021, 16:10

Îți e teamă să zâmbești larg, să râzi cu gura deschisă, mai exact, încerci pe cât posibil să nu îți arăți dantura? Dacă răspunsul e da, atunci cel mai probabil ai nevoie de un aparat dentar. În prezent, aparatul dentar „invizibil“ este preferat de majoritatea pacienților pentru care aspectul estetic în perioada tratamentului este important. Așadar, dacă și tu faci parte din categoria persoanelor cu o viață socială activă și nu îți dorești ca lumea să observe, totuși, că porți aparant dentar, atunci soluția pentru tine vine din partea tratamentelor ortodontice avansate.

Cât costă un aparat dentar „invizibil“

Se știe deja că aparatul dentar reprezintă cea mai bună metodă medicală de îndreptare a dinților strâmbi și de apropiere a celor depărtați. Semnele care indică faptul că ai nevoie de un aparat dentar sunt mai multe, însă cele mai importante rămân: mestecarea cu dificultate a alimentelor, dinții strâmbi ori înghesuiți, scrâșnitul din dinți, mușcarea frecventă o obrazului, dar și expresia asimetrică a feței.

Cel care stabilește dacă un copil sau un adult trebuie să poarte sau nu aparat dentar este medicul ortodont, după ce are loc un consult ortodontic. În ceea ce privește soluția optimă de tratament, aceasta este stabilită deopotrivă de medic și pacient.

În prezent, aparatele dentare moderne sunt aproape invizibile, bretelele cu ajutorul cărora sunt fixate fiind transparente sau aproape de culoarea naturală a dinților.

Cel mai popular aparat dentar „invizibil“ din SUA și Europa este Incognito, apărut în anul 2002, și este un aparat care se montează pe partea anterioară a dinților, fiind realizat pe baza amprentei dentare preluate în mod digital. Acest aparat dentar are brackets realizați din aur, este invizibil, 100% personalizat, iar rezultatele se văd în scurt timp.

Nu este o surpriză că prețul aparatelor dentare „invizibile“ este diferit de cel al aparatelor clasice de metal sau ceramice, fiind influențat de o serie de factori, printre care:

  • tehnologia de realizare;
  • locul în care sunt produse;
  • personalizarea;
  • rezistența materialelor utilizate, etc.

Citește și: Mituri despre aparatul dentar – Câte tipuri de aparat există și de ce se feresc cei mai mulți să își pună unul

Îți repară dinții fără să știe toată lumea

Prețurile variază și în funcție de modelul ales, pornind de la aproximativ 4.000 de lei (Aparat dentar invizibil Safir/arcadă) și ajungând până la 11.500 de lei (Aparat dentar invizibil Incognito/arcadă). Puteți consulta o listă de prețuri aici.

Ce trebuie să știi despre aparatul dentar lingual. Îți repari dinții fără să știe toată lumea
Ce trebuie să știi despre aparatul dentar lingual. Îți repari dinții fără să știe toată lumea

În ceea ce privește aparatul dentar Incognito, acesta „nu poate fi montat de către orice medic specialist ortodont, pentru că este obligatorie acreditarea Incognito de montare a aparatului dentar lingual. Trebuie să știi că montarea bracket-uilor pe partea interioară a dinților este un proces mult mai complex, de aici și acreditarea pe care medicul este necesar să o aibă“, notează denttaglio.ro.

De ce este necesară purtarea unui aparat dentar?

În primul rând, trebuie să menționăm că indiferent că optați pentru un aparat dentar „invizibil“ sau clasic, purtarea acestuia nu este o modă, ci o necesitate. Malpoziţiile dentare (dinţi strâmbi, spaţiaţi, înghesuiţi) sau modificarea formei arcadelor nu își lasă amprenta doar asupra aspectului fizic, ci afectează îndeosebi starea de sănătate.

Netratate la timp, malpoziţiile dentare pot conduce la numeroase afecțiuni, printre care:

  • carii;
  • sângerari gingivale;
  • boala parodontală (paradontoza);
  • resorbție osoasă la nivelul arcadelor;
  • afecţiuni gastrice generate de masticaţia incorectă;
  • dar și dificultăţi în vorbire (imperfecţiuni ale pronunţiei).