Home » Știri » Știri sociale » Cazul Caracal. Ce se întâmplă la 3 ani de la dispariția Alexandrei și Luizei. Ce interdicție are Dincă în penitenciar

Cazul Caracal. Ce se întâmplă la 3 ani de la dispariția Alexandrei și Luizei. Ce interdicție are Dincă în penitenciar

Alexandru Cazacu / 26.05.2022, 17:29
Cazul Caracal. Ce se întâmplă la 3 ani de la dispariția Alexandrei și Luizei. Ce interdicție are Dincă în penitenciar

Au trecut nu mai puțin de trei ani de la dispariția Alexandrei și Luizei, iar dosarul în care Gheorghe Dincă este anchetat pentru uciderea celor două tinere are un nou termen, adică pe 31 mai. Se pare că la această dată, magistrații vor anunța dacă aprobă sau nu un experiment cerut chiar de către inculpat. Ce interdicție are Dincă în închisoare și ce se întâmplă cu procesul început în urmă cu mai bine de un an și jumătate, puteți afla în rândurile următoare.

Detalii despre Cazul Caracal. Ce se întâmplă la 3 ani de la dispariția Alexandrei și Luizei

În urmă cu trei ani, Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani) au dispărut din Caracal. După cum bine știm, Gheorghe Dincă a fost acuzat că a sechestrat cele două fete, iar apoi le-a dus la domiciliul său, unde le-a violat și ucis, arzând ulterior cadavrele într-un butoi, scriu jurnaliștii Libertatea.

În luna ianuarie 2020, procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Dincă, acesta fiind acuzat pentru „trafic de persoane”. În rechizitoriu, traficul a fost explicat de către procurori prin faptul că inculpatul le-a recrutat pe Luiza și pe Alexandra, le-a dus și le-a adăpostit în locuința sa „în scopul evident al exploatării sexuale pentru sine”. Tot în dosarul respectiv a fost acuzat și vecinul lui Dincă, Ștefan Risipițeanu. Conform oamenilor legii, acesta din urmă ar fi violat-o pe Luiza Melencu.

Experimentul cerut de Gheorghe Dincă

Dincă a fost acuzat de săvârșirea a două crime, însă are dreptul de a solicita magistraților administrarea unor probe, pentru a-și dovedi nevinovăția. Așadar, la debutul procesului, inculpatul a cerut judecătorului, printre altele, realizarea unui experiment judiciar cu privire la arderea cadavrului unui animal, care să aibă greutatea aproximativă a victimei.

Pentru acest experiment, arderea cadavrului ar trebui să se facă într-un butoi la fel cu cel în care ar fi fost arsă victima. Le noul termen din 31 mai, Dincă va afla dacă se aprobă acest experiment.

Ce se întâmplă la 3 ani de la dispariția Alexandrei și Luizei
Ce se întâmplă la 3 ani de la dispariția Alexandrei și Luizei

Pe lângă toate aceste lucruri, Dincă ar fi cerut și audierea unor martori, printre care și a numitului Ștefan B., despre care inculpatul spune că ar fi cel care le-a răpit pe tinere. Numele acestuia din urmă a apărut într-o scrisoare pe care Gheorghe Dincă a trimis-o din arest bunicilor Luizei, la începutul lui 2020.

Ce ar trebui să se întâmple la următorul termen și ce interdicție are Dincă în închisoare

Ultimul termen al procesului a avut loc în data de 11 mai. Atunci, Gheorghe Dincă a terminat de dat declarația de inculpat. Potrivit sursei citate, el a recunoscut că le-a dus pe cele două fete în locuința sa, însă a spus că de acolo au fost luate de Ștefan B. și de Petruța M., personaje ce au rămas până acum neidentificate.

Ei bine, la termenul de săptămâna viitoare, magistrații ar trebui să se pronunțe cu privire la încuviințarea probelor cerute de inculpat. După cum spune Aurel Moldovan, avocatul familiei Alexandrei Măceșanu, tot la termenul din 31 mai, el va reitera cererea de refacere a expertizelor în cazul fetei.

În plus, avocatul a anunțat că va cere instanței și modificarea încadrării juridice a faptelor pentru care este acuzat Gheorghe Dincă, prin eliminarea infracțiunii de omor calificat. Asta deoarece nu există probe în dosar, conform lui Aurel Moldovan.