Home » Știri » Știri sociale » Ce amendă riscă angajatorii români care nu plătesc salariile la timp. Codul muncii spune clar

Ce amendă riscă angajatorii români care nu plătesc salariile la timp. Codul muncii spune clar

Cojocaru Cristian / 20.10.2021, 12:59
Ce amendă riscă angajatorii români care nu plătesc salariile la timp. Codul muncii spune clar

Cea mai nouă ordonanță prevede o amendă pentru angajatorii români care nu plătesc salariile la timp. Aceștia pot fi sancționați pentru fiecare angajat în parte.

Angajatorii români pot primi amendă din cauza salariilor plătite cu întârziere

Noul OUG nr. 117/2021 prevede că angajatorii care nu vor achita la timp salariile și depășesc termenul stabilit în contractul de angajare, pot fi amendați cu o sumă începând cu 5.000 de lei și care poate ajunge până la 10.000 de lei pentru fiecare salariat care nu și-a primit plata la timp.

De la această regulă, excepție vor face angajatorii care intră sub incidența Legii nr.85/2014 care face referire la procedurile de prevenire a insolvenței și insolvență.

”[Î]ncălcarea de către angajator a obligației prevăzute la art. 166 alin. (1) cu mai mult de o lună, de la data de plată a salariului, stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz, cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 de lei pentru fiecare persoană căreia nu i s-a plătit salariul, cu excepția situației în care angajatorul se află sub incidența Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență”, scrie concret în ordonanță.

Anterior, nu putea fi adusă în discuție aplicarea unei amenzi în cazul nerespectării art.166 alin.(1) care menționează că ”salariul se plătește în bani cel puțin o dată pe lună, la data stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz”.

amendă angajatorii români
Inspectorii de munca putea acorda in trecut doar amenzi indirecte pentru nerespectarea obligatiilor

Inspectorii de muncă găsesc frecvent această neregulă

Una dintre cele mai des întâlnite nereguli de către inspectorii de muncă reprezintă neplata salariilor. Astfel, angajații care nu primesc remunerația promisă în schimb muncii depuse, se pot adresa ITM sau unei instanțe de judecată.

”Există situații în care petenții sunt nemulțumiți de faptul că, în urma controlului inspectorilor de muncă, angajatorii nu le-au plătit imediat salariile restante sau nu au anulat decizia de concediere. Din punct de vedere juridic, lucrurile trebuie înțelese ca un conflict de drepturi, între două părți semnatare ale unui contract, asupra căruia doar o instanță de judecată se poate pronunța, în conformitate cu legislația din România.

Inspecția Muncii nu se poate substitui altor instituții ale statului român, însă suntem preocupați de extinderea competențelor inspectorilor de muncă și, în acest sens, am înaintat către MMPS o propunere privind stabilirea unei sancțiuni pentru neplata salariului”, se arată în raportul de activitate pentru 2020 al Inspecţiei Muncii.

Anterior, inspectorii de muncă puteau sancționa doar într-un mod indirect angajatorii care se sustrăgeau de la plata salariilor. Astfel, organele de control constatau neîndeplinrea obligațiilor legale, de cele mai multe ori survenite în urma unei sesizări, iar apoi dispuneau la îndeplinirea acestei obligații într-un anumit termen.

În cazul în care angajatorul nu își respecta obligația nici la finalizarea termenului, atunci inspectorii îi puteau sancționa pe aceștia cu o amendă cuprinsă între suma de 5.000 de lei și 10.000 de lei, pe motiv că măsura anterioară a fost ignorată. Astfel, amenda nu se dădea pentru că nu se respecta plata salariilor ci pentru că angajatorul nu a respectat măsura impusă de către inspectori, potrivit avocatnet.ro.