Home » Știri » Știri sociale » Ce să faci în București când plouă – idei de activități când nu vom mai avea grija pandemiei

Ce să faci în București când plouă – idei de activități când nu vom mai avea grija pandemiei

Pană Emanuela / 08.11.2020, 14:00

Avantajul de a locui într-un oraș mare, cum este Bucureștiul, este că indiferent de prognoza meteo, există foarte multe activități de făcut în timpul liber. Zilele libere nu ar trebui să țină cont de starea vremii, așa că am pregătit pentru dvs. câteva sugestii care să vă ajute să alungați plictiseala. Mai multe detalii, în continuare.

Ce să faci în București când plouă

În prezent, pandemia ne împiedică să facem multe lucrui pe care ni le-am dori, însă ăn speranța că lucrurile își vor reveni, într-un final, la normal, am pregătit o listă cu câteva activități pe care le puteți face în timpul liber, când e urât afară și plouă.

Sunt idei simple, ușor de pus în practică, care, sperăm noi, să vă scoată din starea de „hibernare“ și să vă facă să ieșiți din casă, chiar dacă vă displace ce vedeți pe geam. Ploaia nu poate să dureze o veșnicie, iar dacă aveți puțin noroc, veți descoperi, analizând vremea pe ore în București, că există câteva intervale în care soarele își arată fața. De asemenea, un oraș ud și întunecat poate fi și el fermecător dacă știi ce să faci.

Fie că sunteți locuitori ai orașului sau turiști, puteți să vă bucurați de zeci de terase interesante, de muzee, teatre sau concerte în interior, iar dacă sunteți de-a dreptul curajoși, puteți chiar să faceți o plimbare romantică prin ploaie.

Citește și: Idei de a face bani în timpul liber pentru un venit suplimentar. Ce variante există

Idei de activități când e vremea urâtă

Ideea este una simplă: atunci când vremea nu este una prietenoasă, iar patul îți face cu ochiul, cel mai bine ar fi să pui ceva mai grosuț pe tine și să ieși din casă. Capitala poate ascunde lucruri fascinante, care capătă o imagine aparte sub stropii de ploaie.

Ce să faci în București când plouă? Iată câteva sugestii
Ce să faci în București când plouă? Iată câteva sugestii

1. Bea o ciocolată caldă sau un ceai aromat

Dacă vremea e posomorâtă, atunci poți să îți strângi câțiva prieteni și să vă încălziți la o ceașcă de ciocolată caldă sau un ceai de fructe, după preferințe. Ați putea opta pentru Boheme Cafe, Edgar’s Pub, PrioriTea sau Camera din față.

2. Mergi la un film sau o piesă de teatru 

Atât teatre de stat sau particulare, cât și cinematografe își așteaptă zi de zi spectatorii, pentru câteva ore de relaxare. Este aproape imposibil să nu găsești un film sau o piesă de teatru de calitate, care să te facă să uiți de vremea de afară.

3. Board games sau escape room

Vă înțelegem perfect dacă preferați ca atunci când vremea este urâtă să chemați acasă o gașcă de prieteni și să vă simțiți bine stând la povești, privind un film sau jucând diverse jocuri de societate. Însă, cu toate acestea, vă propunem să „sfidați“ vremea până la cel mai apropiat loc care are deja board games. Lente, Subsol sau Journey Pub sunt perfecte în acest scop.

4. Concert în interior 

Dacă preferați să vă relaxați ascultând muzică bună, atunci există varianta unui concert in interior. Dacă locuiți în Capitală aveți ocazia să ascultați chiar artiști de nivel internațional. Puteți merge fie la Sala Palatului, la Berăria H, dar și în cluburile de dimensiuni reduse, însă cu multă recunoaștere în rândul iubitorilor de muzică.

5. Vizitați muzee

Bucureștiul chiar are muzee frumoase, care merită vizitate măcar o dată. Dacă nu ne credeți pe cuvânt, atunci vă invităm să vă convingeți singuri! Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național de Artă, Muzeul Antipa sau Observatorul Astronomic, sunt doar câteva exemple. Mai mult, în unele zile vă puteți bucura de intrare gratuită.

6. Cinați la un restaurant fancy

În contrast cu vremea urâtă de afară, vă sugerăm să serviți cina la un restaurant fancy și elegant, iar dacă banii nu reprezintă o problemă pentru dvs., puteți merge la Zexe sau la Vecchio, și vă garantăm că veți avea parte de o seară deosebită.