Home » Știri » Știri sociale » Ce salariu are un șofer STB, în 2022. Suma cu tot cu bonurile de masă

Ce salariu are un șofer STB, în 2022. Suma cu tot cu bonurile de masă

Alexandru Cazacu / 01.08.2022, 12:23
Ce salariu are un șofer STB, în 2022. Suma cu tot cu bonurile de masă

Dacă vă întrebați ce salariu are un șofer STB, în 2022, puteți afla acest lucru în continuare. De multe ori s-a speculat în spațiul public faptul că șoferii STB ar avea salarii foarte mari. Ei bine, în cadrul unei postări pe Facebook, un angajat al Societății de Transport București SA și-a arătat fluturașul de salariu pe luna iunie 2022. Internauții au rămas uimiți să când au aflat ce sumă încasează acesta lunar.

Ce salariu are un șofer STB, în 2022

În ultimii ani s-a tot vorbit în spațiul public despre salariile încasate de către angajații STB sau cei ai Metrorex. Dacă în cazul celor din urmă, salariile sunt într-adevăr destul de consistente, pentru angajații STB lucrurile stau altfel.

Chiar dacă au fost câteva greve în cadrul companiei, salariaților STB nu le-au mai crescut salariile de ceva timp. Nu cu mult timp în urmă, unul dintre angajații companiei de transport și-a postat fluturașul de salariu pe Facebook. „Cam atât sunt plătiți șoferii la STB. E mult, e puțin?”, a scris bărbatul în dreptul imaginii cu fluturașul.

„Câteva criterii pe care trebuie să le îndeplinești: să ai categoria D, să fi lucrat pe mașini de gabarit asemănător, să ai atestat persoane și ceva cunoștințe tehnice. Și primești frigiderul plin de călători, bătaie de joc din partea unor șefi”, a scris bărbatul în dreptul imaginii respective (vezi mai jos).

Ce salariu are un șofer STB
Ce salariu are un șofer STB, în 2022

Un salariu de aproape 3.100 de lei, plus sporuri

După cum puteți observa în imaginea de mai sus, salariul brut realizat de șoferul respectiv este de 5.363 lei, la care se adaugă și tichetele de masă în valoare de 400 de lei. După ce se opresc contribuțiile la stat, în buzunarul acestuia intră lunar doar 3.097 lei. Conform angajatului STB în cauză, aceasta este de fapt suma care a încasat-o în luna iunie a acestui an.

De asemenea, tot pe fluturașul postat se mai arată că venitul conducătorului auto este pentru 158 de ore de muncă, prestate de acesta în decursul a 20 de zile lucrătoare. Pentru a ajunge la salariul brut de 5.363 de lei, angajatul STB primește și un spor de vechime de 7%.

Condiții și documente necesare pentru angajare

La începutul lunii iulie, Societatea de Transport București a anunțat că angajează personal calificat în meseria de șofer de autobuz. Așadar, cei care doresc să practice această meserie trebuie să știe care sunt actele necesare pentru angajare. Mai exact, solicitanții trebuie să prezinte următoarele documente:

  • Cerere angajare (conform anexă);
  • Act de identitate original și copie;
  • Permis de conducere categoria D original și copie;
  • Certificat de pregătire profesională a conducătorului auto original și copie;
  • CV europass.

De asemenea, pentru selectarea în meseria de conducător de autobuz, solicitanții trebuie să aibă studiile liceale absolvite cu diplomă de Bacalaureat. Aceasta din urmă se va prezenta în original și copie. Conform reprezentanților STB, CV-urile însoțite de actele necesare pot fi depuse la sediul companiei sau pot fi trimise prin e-mail la adresa hr@stbsa.ro.

Ulterior, candidații selectați vor fi contactați pentru completarea documentelor necesare în vederea angajării, iar acestea sunt următoarele: adeverință medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare, cazier judiciar fără înscrisuri și cazierul auto.