Home » Când, unde, cum » Desertul pe care trebuie să-l pui pe masa de sărbătoare. Rețetă de brioșe de ciocolată decorate cu brăduți de Crăciun

Desertul pe care trebuie să-l pui pe masa de sărbătoare. Rețetă de brioșe de ciocolată decorate cu brăduți de Crăciun

Nistor Alexandru / 24.12.2021, 14:36
Desertul pe care trebuie să-l pui pe masa de sărbătoare. Rețetă de brioșe de ciocolată decorate cu brăduți de Crăciun

Nu suntem cuprinși de magia Crăciunului dacă nu preparăm dulciuri în propria bucătărie. Mirosul care învăluie bucătăria în acele momente, ne duce pe un tărâm de vis. Tot mai multe gospodine preferă să prepare prăjituri în casă, în detrimentul celor cumpărate din supermarket-uri sau din patiserii sau cofetării. La fel se întâmplă și în cazul brioșelor de ciocolată decorate cu brăduți de Crăciun, care ne încântă și prin felul în care arată. Iată o rețetă de desert care trebuie pus pe masa de sărbătoare.

Rețetă de brioșe de ciocolată decorate cu brăduți de Crăciun – desert

Brioșele cu ciocolată, decorate cu brăduți de Crăciun reprezintă unul dintre deserturile care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Iată rețeta după care se pot prepara acasă acest desert care ne trimite cu gândul la sărbătoare.

Brioșe de ciocolată decorate cu brăduți de Crăciun – ingrediente glazură

Pentru a prepara glazura brioșelor de ciocolată decorate cu brăduți de Crăciun, se folosesc următoarele ingrediente:

  •  200 g unt
  • 400 g zahăr pudră
  • esență vanilie
  • 2 linguri lapte
  • colorant alimentar verde.

Pentru ornat se folosesc bombonele colorate, precum și confetti comestibile.

Brioșe de ciocolată decorate cu brăduți de Crăciun – mod de preparare

Pentru a prepara brioșele de ciocolată cu brăduți de Crăciun, trebuie să fie urmăriți următorii pași:

  • se începe prin a topi ciocolata și untul, pentru a obține o glazură lichidă de ciocolată.
  • pasul următor constă în amestecarea ingredientelor uscate: faină, cacao, praful de copt, bicarbonat de sodiu, praf de sare, care se amestecă separat.
  • într-un bol se bat ouăle, împreună cu zahărul, esența de vanilie, iaurtul și glazura de ciocolată.
  • ingredientele uscate se incorporează până se va obține un amestec omogen.
  • se pregătesc 12 forme de brioșe care se pregătesc în prealabil. Acestea se ung cu unt și se tapetează cu hârtii de brioșe. Se dau la cuptorul încins la 180 de grade, pentru  20-25 de minute, până trec testul scobitorii. Acesta constă în faptul că se verifică dacă brioșele sunt bine coapte, înfigând din când în când câte o scobitoare în mijlocul unei brioșe. Dacă, în momentul când este scoasă din brioșă, aceasta are urme de cocă, înseamnă că brioșele încă nu sunt coapte. Dacă scobitoarea este curată când este scoasă din brioșă, înseamnă că acestea sunt coapte suficient.
  • după ce se scot din cuptor, brioșele se lasă la răcit la temperatura camerei.
Brioșe de ciocolată decorate cu brăduți de Crăciun
Brioșe de ciocolată decorate cu brăduți de Crăciun

Prepararea glazurii

După ce au fost coapte brioșele, cât timp acestea sunt lăsate la răcit se prepară glazura. Se începe cu untul care se va bate până va deveni cremos și deschis la culoare. Treptat se adaugă și zahărul pudră, în trei tranșe.

Se adaugă vanilia, colorantul, precum și puțin lapte, în așa fel încât compoziția obținută să fie una cremoasă. Într-un poș, care să aibă un vârf mare, în formă de stea, se pune glazura cu unt. Se formează o spirală înaltă, în așa fel încât să semene cu un brăduț de Crăciun. Brioșele de ciocolată cu brăduți de Crăciun se ornează cu bombonele colorate sau cu confetti comestibile.