Nu suntem cuprinși de magia Crăciunului dacă nu preparăm dulciuri în propria bucătărie. Mirosul care învăluie bucătăria în acele momente, ne duce pe un tărâm de vis. Tot mai multe gospodine preferă să prepare prăjituri în casă, în detrimentul celor cumpărate din supermarket-uri sau din patiserii sau cofetării. La fel se întâmplă și în cazul brioșelor de ciocolată decorate cu brăduți de Crăciun, care ne încântă și prin felul în care arată. Iată o rețetă de desert care trebuie pus pe masa de sărbătoare.
Brioșele cu ciocolată, decorate cu brăduți de Crăciun reprezintă unul dintre deserturile care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Iată rețeta după care se pot prepara acasă acest desert care ne trimite cu gândul la sărbătoare.
Pentru a prepara glazura brioșelor de ciocolată decorate cu brăduți de Crăciun, se folosesc următoarele ingrediente:
Pentru ornat se folosesc bombonele colorate, precum și confetti comestibile.
Pentru a prepara brioșele de ciocolată cu brăduți de Crăciun, trebuie să fie urmăriți următorii pași:
După ce au fost coapte brioșele, cât timp acestea sunt lăsate la răcit se prepară glazura. Se începe cu untul care se va bate până va deveni cremos și deschis la culoare. Treptat se adaugă și zahărul pudră, în trei tranșe.
Se adaugă vanilia, colorantul, precum și puțin lapte, în așa fel încât compoziția obținută să fie una cremoasă. Într-un poș, care să aibă un vârf mare, în formă de stea, se pune glazura cu unt. Se formează o spirală înaltă, în așa fel încât să semene cu un brăduț de Crăciun. Brioșele de ciocolată cu brăduți de Crăciun se ornează cu bombonele colorate sau cu confetti comestibile.