Home » Știri » Știri sociale » Dicționarul viselor. Ce înseamnă, de fapt, dacă visezi un șobolan

Dicționarul viselor. Ce înseamnă, de fapt, dacă visezi un șobolan

Pană Emanuela / 05.08.2021, 10:40
Dicționarul viselor. Ce înseamnă, de fapt, dacă visezi un șobolan

Șobolanii sunt genul de creaturi cu care nu ai vrea să te întâlnești nici măcar în somn. Cu toate acestea, mulți oamenii îi visează și vor să capete un răspuns la întrebarea: ce înseamnă dacă visezi șobolani? Ei bine, de cele mai multe ori, nu e un semn bun. Totuși, trebuie să luați în considerare și contextul în care apare acest „șobolan“. Mai multe detalii, în continuare.

Ce înseamnă când visezi șobolani?

Visele cu șobolani sunt printre cele mai fecvente, astfel că cei care nu au avut măcar unul de-a lungul timpului se pot numi fericiți. Sau nu își aduc aminte. În cazul în care ai avut de curând un astfel de vis și ți-ai dori să îi înțelegi explicația, trebuie să specificăm încă de la început că, pentru a descoperi legătura cu viața reală, este important să ai în vedere scenariul visului. Fiecare situație este însoțită de o emoție, reprezentând un indiciu în descifrarea corespunzătoare a visului.

Spre exemplu, în vis erai mușcat de un șobolan sau urmăreai unul? În vis te temeai de acea creatură sau te ajuta într-un anume fel? Oferind un răspuns la aceste întrebări vei putea descoperi înțelesul profund al visului. Un alt aspect care te va ajuta să-ți înțelegi visul ține de modul în care percepi aceste creaturi în viața reală. Ce fel de sentimente îți trezesc șobolanii? Ți se par drăguți, scârboși, dizgrațioși? Te sperie?

În timp ce unii oameni se tem de ei sau îi urăsc din tot sufletul, alții i-ar ține pe post de animale de companie. Prin urmare, orice interpretare a unui vis trebuie să țină cont de sentimentele tale vizavi de animalul visat.

Oricum ar fi, de rugulă, când îți apar șobolani în vise nu este un semn prevestitor de bine. Un șobolan poate reprezenta un informator sau un hoț și, de asemenea, șobolanii sunt asociați cu diverse boli (ciuma sau „moartea neagră“ – se crede că a fost răspândită de puricii care trăiau în blana șobolanilor).

Pe de altă parte, șobolanii sunt mari supraviețuitori, reușind să trăiască și să se îmnulțească chiar și în cele mai aprige condiții.

Citește și: Ce înseamnă când visezi pisica neagră. Avertismentul pe care îl transmite acest vis

Dicționarul viselor. Nu e un semn bun!

Șobolanii sunt creaturi recunoscute pretudindeni, existând de mii de ani în întreaga lume și având semnificații diferite în culturi diferite. După cum spuneam și mai sus, visele cu șobolani reprezintă deseori emoții și situații negative. Prin urmare, dacă ai visat un șobolan poate însemna că urmează să ai o întânire neplăcută cu o persoană pe care nu o agreezi sau pe un subiect care te indispune.

Dicționar de vise. Ce înseamnă dacă visezi un șobolan
Dicționar de vise. Ce înseamnă dacă visezi un șobolan

De asemenea, acest vis s-ar putea traduce și printr-o confruntare fizică sau verbală. În cazul în care ai visat că ai prins un șobolan, semnificația este următoarea: există oameni în jurul tău care te fac să nu te simți confortabil sau care chiar îți doresc răul. Pot fi persoane de la locul de muncă sau chiar persoane pe care le consideri prieteni.

Există și unele situații în care e semn bun să visezi șobolani, și anume atunci când, în vis, omori unul. Acest lucru înseamnă că vei avea succes în viitorul apropiat, că te vei bucura de o realizare. Norocul este de partea ta, iar proiectele pe care le ai se vor împlini.

Dacă ai visat un grup mare de șobolani, ei bine, e de rău! Oamenii din jurul tău, din mediul în care te afli, nu sunt deloc de încredere. Aceste persoane nu vor ca tu să reușești în viață, fapt pentru care îți urmăresc fiecare mișcare, așteptând o greșeală.

În cazul în care ai visat un șobolan alb, să știi că ai de-a face cu un avertisment: te afli în anturajul greșit! Oamenii care te înconjoară te desconsideră, fie că este vorba despre așa-zișii prieteni sau despre colegii de muncă. Un alt avertisment se produce atunci când visezi un șobolan care îți mănâncă din mâncare: trebuie să fii mai atent la modul în care îți gestionezi viața. Unele persoane sau evenimente din trecut îți pot afecta planurile pe care le derulezi în prezent.

Unul dintre cele mai comune vise este cel în care ești mușcat de un șobolan. Acesta se traduce astfel: vei avea parte de succes în ceea ce ți-ai propus. Este un semn bun! De asemenea, dacă ai visat că ai călcat un șobolan, înseamnă că vei avea parte de un câștig sau vei descoperi ceva ce ți se va părea extraordinar.