Home » Știri » Știri sociale » Dieta americană – cum slăbești și ce puncte tari și slabe are dieta „made in USA“

Dieta americană – cum slăbești și ce puncte tari și slabe are dieta „made in USA“

Pană Emanuela / 02.01.2021, 10:40

Spre deosebire de alte cure de slăbit care sunt mult mai permisive, dieta americană este destul de strictă. Cu toate acestea, ea promite rezultate foarte bune – vei slăbi între 3 și 5 kilograme în 5 zile – precum și că nu vei suferi de foame. Așadar, vei mânca des, mai precis la fiecare două ore, astfel că vei elimina senzația de foame. Mai multe detalii, în continuare.

Cum funcționează dieta americană

Dieta americană sau dieta 1.000 de calorii este un regim strict, dar care nu te înfometează pentru că mănânci des, la ore fixe. Mesele se iau la aceleași ore și în aceeași ordine, iar dacă vei consuma alimentele conform planului alimentar, vei slăbi între 3 și 5 kilograme. Dieta trebuie ținută cinci zile, iar secretul este să mănânci din două în două ore. Procedând astfel, vei observa că senzația de foame va dispărea. De asemenea, pentru a te putea bucura de rezultatele dorite, este indicat să începi regimul într-o zi de luni.

Înainte de a porni la drum, este important să consulți și sfatul medicului de familie, pentru a evita posibile neplăceri. De menționat că pe toate durata dietei este indicat să iei suplimente de vitaminele C și D, precum și calciu, magneziu și zinc.

Cu toate că este un regim extrem de sărac în calorii, faptul că alimentele sunt împărțite în așa fel încât să fie consumate în opt mese pe zi îl face să fie unul ușor de ținut.

Ce trebuie să conțină dieta americană

  • Ora 8:00 – un ceai sau o cafea fără zahăr și o felie de pâine integrală;
  • Ora 10:00 – un ou fiert tare;
  • Ora 12:00 – 150 de grame de carne slabă (fiartă sau la grătar);
  • Ora 14:00 – 200 de grame de brânză dietetică;
  • Ora 16:00 – un pahar cu suc de roșii;
  • Ora 18:00 – un cub de brânză topită;
  • Ora 20:00 – un pahar (400 de grame) de iaurt dietetic;
  • Ora 22:00 – un măr.

Nu uita de mișcare!

Citește și: Dieta balerina – minus 7 kg pe săptămână, dar e nevoie de multă determinare

Iată care sunt alimentele permise din meniul dietei americane: carne de pui, miel sau vită preparată sănătos (fiartă, la cuptor sau grătar, în niciun caz prăjită), salată verde, salată de ouă, salată de ardei proaspeți sau copți, de roșii, castraveți, varză proaspătă sau acră, de fructe de mare, de sfeclă roșie, de ridichi, spanac, ceapă. De asemenea, poți adăuga fără probleme ulei de măsline, oțet sare și piper la prepararea salatelor. Din categoria legumelor poți consuma: broccoli, spanac, varză, pătrunjel, morcovi, țelină, praz, conopidă, napi.

Poți bea apă, cafea neargră și orice tip de ceai neîndulcit.

În ceea ce privește alimentele interzise pe toată perioada dietei, acestea sunt: pâinea, cartofii, pastele, carnea pane (șnițele), fasolea boabe, lintea, mazărea, arahidele și alunele. Lista continuă cu lapte, unt, smântână, budincă, margarină, biscuiți, bomboane, prăjituri, frișcă, zahăr, ciocolată, chipsuri.

Care sunt recomandările nutriționiștilor

Unii nutriționiști nu recomandă ținerea dietei americane mai pe o perioadă mai lungă de timp și nici repetarea acestui regim foarte des pentru a slăbi mai mult de 5 kilograme. Motivul este că acestei diete îi lipsește Omega 3, care are un rol important în menținerea sănătății organismului nostru.

Dieta americană, secretul unui trup tras ca prin inel
Dieta americană, secretul unui trup tras ca prin inel

Acizii grași Omega 3 se găsesc în cantități importante în pește și mai mici în ouă, carne de pui și alune – alimente care lipsesc sau se află în cantități mici pe lista de meniu a dietei de 1.000 de calorii.

Evident, este imperios să faci mișcare și să consumi minimum doi litri de apă pe zi.