Home » Știri » Știri sociale » Imagini și denumiri de flori de grădină. Cum se numesc și cum arată cele mai populare astfel de flori. FOTO

Imagini și denumiri de flori de grădină. Cum se numesc și cum arată cele mai populare astfel de flori. FOTO

Pană Emanuela / 20.11.2021, 08:50
Imagini și denumiri de flori de grădină. Cum se numesc și cum arată cele mai populare astfel de flori. FOTO

Florile sunt cele care aduc culoare și farmec grădinilor, reușind să le umple de viață, iar pe noi de emoție. Indiferent de anotimp, florile reprezintă o bucurie pentru grădinari, dar și pentru cei care doar le admiră. O floare este o adevărată încântare atât pentru ochi, cât și pentru simțuri. Parfumul lor delicat, dar îmbătător ne înveselește sufletul în fiecare dimineață. Iată care sunt și cum arată cele mai popolare flori de grădină.

Care sunt cele mai populare flori de grădină

Fiecare anotimp are farmecul lui, precum și florile sale specifice. Un adevărat grădinar știe că se poate bucura de coloritul și frumusețea lor pe parcursul întregului an, plantând la momentul potrivit semințe și bulbi.

Când vine vorba de grădină ca parte din proiectul de amenajare al casei, pe lângă opțiunile variate de design exterior (obiecte de mobilier, pavaje), o frumusețe și o atmosferă aparte o creează exclusiv florile. Totuși, a avea o grădină frumos colorată și îngrijită înseamnă, în primul rând, să te informezi, să știi ce flori ți-ar plăcea.

Poate fi vorba de flori perene, care au un timp mai scurt de înflorire, dar care revin an de an, sau despre flori anuale, care trebuie replantate an de an, dar care rămân înflorite în cea mai mare parte a verii. Un lucru de care trebuie să ții cont însă este reprezentat de zona în care locuiești și solul pe care îl ai în curte. La câmpie se recomandă florile care rezistă bine la soare și secetă, în vreme ce, la deal și la munte, sunt recomandate florile care iubesc răcoarea și umezeala.

Așadar, dacă ți-ai propus să îmbogățești grădinița cu specii noi sau dacă vrei, pur și simplu, să-ți „clătești ochii“, avem pentru tine câteva sugestii de flori de grădină, unele dintre cele mai populare, care, cu siguranță, te vor cuceri.

1. Cârciumărese

2. Crăițe

3. Panseluțe

4. Begonia

5. Gura leului

6. Mărărițe 

7. Crin sălbatic

8. Tufănica

9. Mușcate

10. Gălbenele 

Citește și: 10 flori de grădină care înfloresc toamna. Îți transformă grădina într-un adevărat colț de rai. FOTO

Cum se numesc și cum arată cele mai cunoscute specii

O bună parte din speciile cu petale au perioada de înflorire în primăvară sau vară, iar dacă la finalul sezonului cald nu te-ai săturat de spectacolul multicolor, ai putea să plantezi câteva flori de grădină care înfloresc aproape tot anul.  Sau, mai ai o opțiune, și anume aceea de a planta flori de grădină pentru toate anotimpurile, strategic, astfel încât să te poți bucura de plante răsărite printre celelalte plante.

Rămasă în grija noastră, de munca de documentare ne-am ocupat noi, astfel încât ție să nu-ți rămână decât să-ți alegi speciile preferate dintre toate cele de mai jos.

11. Zambile

12. Narcise

13. Lalele

14. Ghiocei

15. Brândușe

16. Trandafiri

17. Bujori

18. Magnolia

19. Liliac

20. Margarete