Home » Știri » Știri sociale » Locul din Năvodari unde parcarea costă 100 de euro pe oră. Care este de fapt motivul

Locul din Năvodari unde parcarea costă 100 de euro pe oră. Care este de fapt motivul

Alexandru Cazacu / 15.07.2022, 16:09
Locul din Năvodari unde parcarea costă 100 de euro pe oră. Care este de fapt motivul

Într-un anunț de la parterul unui bloc din Năvodar se arată următorul mesaj: „Parcare privată, 500 de lei pe oră”. Nu cu mult timp în urmă, anunțul cu pricina a fost fotografiat de cei de la Replica de Constanța, care susțin că imobilul respectiv este construit de un fost consilier local. Care este, de fapt, motivul pentru care a fost pus acest anunț, puteți afla în continuare.

Locul din Năvodari unde parcarea costă 100 de euro pe oră

Jurnaliștii de la Economica au discutat cu reprezentatul companiei care a construit blocul respectiv. Ei bine, se pare că anunțul cu 500 lei ora de parcare a fost pus în urmă cu trei sau patru ani în urmă, la parterul uneia dintre clădirile firmei Wave Residence.

Interesant este motivul pentru care a fost pus acel anunț. Conform sursei citate: să-i sperie pe cei care au de gând să parcheze în acel loc. În acel bloc există 24 de apartamente, însă locurile unde parchează proprietarii acestora sunt la liber. Potrivit reprezentantului Wave Residence, locurile de parcare nu au fost vândute celor care au cumpărat apartamente.

Așadar, fiind într-o zonă circulată intens, locurile lăsate libere de locatarii blocului i-ar putea tenta pe alți conducători auto să își lase autoturismele în acele locuri, mai ales că în zona respectivă nu prea există locuri de parcare.

Locul din Năvodari unde parcarea costă 100 de euro pe oră. Care este adevăratul motiv
Locul din Năvodari unde parcarea costă 100 de euro pe oră. Care este adevăratul motiv

Vești proaste pentru mii de șoferi din Capitală

În lunile următoare, Primăria Capitalei va marca locurile de parcare care nu vor mai fi disponibile gratuit. Mai exact, este vorba despre locurile de parcare din interiorul inelului median de circulație. În concluzie, șoferii nu vor mai putea parca gratuit în centrul Bucureștiului, conform viceprimarului Stelian Bujduveanu. Totodată, serviciul va fi digitalizat, iar în zonă se vor instala parcometre și bariere automate, așa că taxatorii vor dispărea.

De menționat este faptul că șoferii care parchează neregulamentar pe trotuar vor fi sancționați cu o suprataxă. De asemenea, acestor conducători auto li se va bloca roata sau li se va pune un blocator pe parbrizul autoturismului. În plus, inspectorii vor putea verifica dacă plata a fost făcută cu ajutorul unei aplicații, care citește plăcuțele de înmatriculare.

„Vorbim pentru prima dată de investiții în digitalizarea parcărilor de pe domeniul public, de implementarea unor sisteme rapide de încasare a taxei de parcare și de implementarea în anumite zone a barierelor cu camere de filmat, care permit accesul și ieșirea din parcare rapid și eficient. Practic, este vorba despre crearea unui serviciu de parcare modern”, a declarat viceprimarul Capitalei, pentru hotnews.ro.

Investiție de 26 de milioane de lei

Conform lui Stelian Bujduveanu, în primă fază este vorba despre o investiție de 26 de milioane de lei, bani ce vor fi investiți în mai multe etape.

„Vorbim în prima fază despre o investiție de 26 milioane lei, bani care vor fi investiți în mai multe etape și pe mai multe paliere, inclusiv bani dedicați pentru proiectarea de noi locuri de parcare și reproiectarea actualelor locuri de parcare, de la marginea bordurii” a adăugat oficialul.

Autoritățile vor instala, după cum spuneam, parcometre și bariere, eliminând treptat taxatorii.