Home » Știri » Știri sociale » Machiaj pentru păr brunet – ce sfaturi au experții în make-up

Machiaj pentru păr brunet – ce sfaturi au experții în make-up

Pană Emanuela / 30.12.2020, 18:00

Dacă și tu te numeri printre femeile înzestrate cu păr brunet, atunci trebuie să știi că ești norocoasă, întrucât poți folosi mai toate nuanțele pentru a crea diferite machiaje, care de care mai spectaculos. Cu toate acestea, trebuie să ții cont de mai mulți factori, care vor determina, mai mult sau mai puțin, calitatea rezultatului final. Află în continuare care sunt sfaturile experților în frumusețe.

Machiaj pentru păr brunet

Ne place sau nu, brunetele au fost dintotdeauna preferatele bărbaților. Poate că au rămas în amintire cu frumoasa Albă ca Zăpada, cu părul negru ca abanosul… Sau, cine știe? Oricare ar fi motivul pentru care reprezentanții sexului puternic le consideră atrăgătoare, trebuie să recunoaștem că sunt. Pe de altă parte, foarte multe femei, pe care mama natură le-a înzestrat cu păr blond, șaten sau roșcat, aleg să treacă la brunet. Totuși, să nu uităm că negrul podoabei capilare nu se potrivește oricui și este destul de greu de întreținut.

Un prim dezavantaj al brunetului este acela că îmbătrânește subiectul dacă are un ten foarte deschis la culoare. Așadar, dacă intenționezi să devii brunetă peste noapte, aceasta este prima regulă de care ar trebui să ții cont. Indiferent dacă te-ai născut cu părul brunet sau dacă ai ajuns la acest rezultat în urma unui întreg proces, ne-am gândit să îți prezentăm câteva trucuri de machiaj care îți vor pune și mai mult trăsăturile în evidență.

În primul rând, menționăm că dacă vrei ca machiajul să fie în ton cu nuanța ochilor, atunci numărul de culori la care poți apela scade considerabil. Astfel, dacă ești posesoare de ochi căprui, ar fi indicat să optezi pentru nuanțe de maro și purpuriu, iar dacă ai ochii albaști, un eyeliner gri sau negru ți-ar veni de minune. Dacă soarta a fost atât de generoasă încât ți-a oferit și păr brunet și ochi verzi, atunci poți jongla cu nuanțe de roșu, portocaliu-pal, violet și nu numai.

Citește și: Machiaj pentru păr blond – ce să faci și ce să nu faci. Părerea experților în make-up

Sfaturi de la experții în make-up

Potrivit specialiștilor în ale frumuseții, femeile cu părul ca abanosul au norocul de a putea face uz de aproape orice culoare doresc. O excepție ar fi rozul pal sau nuanțele de piersică, care nu au puterea de a-ți evidenția calitățile cele mai de vază. Mult mai indicate în acest sens sunt nuanțele de roșu și corai, vare vor face furori cu siguranță.

Ai părul brunet? Învață cum să te machiezi pentru a obține un look de invidiat
Ai părul brunet? Învață cum să te machiezi pentru a obține un look de invidiat

Atenție la fondul de ten!

După cum aminteam mai sus, părul brunet face ca trăsăturile feței să devină ceva mai aspre. Așadar, încercați pe cât posibil ca nuanța fondului de ten să fie cât mai apropiată de cea a pielii, ca să nu căpătați matură.

Blush-ul face diferența

Brunetelor li se potrivește de minune un blush în nuanțe de roșu sau derivate ale acestuia. Dacă tenul tău este puțin mai închis la culoare, atunci poți opta pentru conturul obrajilor în nuanțe de maro. Evită, însă, blush-ul de culoare roz-pal sau în tonuri de piersică, pentru a nu obține un aspect îmbătrânit.

Liber la rujul roșu!

Femeile cu părul brunet trebuie să renunțe la rujul roz și la luciul incolor, pentru că le conferă o tentă palidă și obosită a chipului. În schimb, rujul roșu faci minuni și poate ocupa, pe merit, primul loc în trusa de farduri. Rujul roșu stă excepțional pe brunete!