Home » Știri » Știri sociale » Magazinele care primesc tichete sociale 2022. Lista completă cu comercianți

Magazinele care primesc tichete sociale 2022. Lista completă cu comercianți

Manolică Anca / 05.07.2022, 13:33
Magazinele care primesc tichete sociale 2022. Lista completă cu comercianți

Autoritățile au făcut publică lista completă cu magazinele care primesc tichete sociale 2022. Acestea au început să fie distribuite începând cu data de 1 iunie, iar mulți români au intrat deja în posesia lor. Cum banii sunt destinați alimentelor și meselor calde, este important ca beneficiarii să știe unde le pot folosi. Iată lista completă a magazinelor din toată țara.

Guvernul a început distribuirea tichetelor sociale în valoare de 250 de lei

Tichetele sociale sub formă de carduri au început deja să fie distribuite românilor. Guvernul a virat prima tranșă de bani pentru cei care au solicitat ajutoare sociale și care au îndeplinit condițiile necesare. Odată cu primul lot de carduri, care a fost distribuit prin postă, românii au primit și o scrisoare în care erau menționate regulile de folosire a acestuia.

Distribuția se face conform Ordinul nr. 846/2022 emis de Ministerul Muncii, și conform OUG 63/2022, care reglementează acest ajutor financiar. Voucherele sociale fac parte din programul „Sprijin pentru România” și sunt destinate achiziției de produse alimentare și de mâncare caldă.

Cardurile urmează să fie încărcate la fiecare două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe, până la finele anului 2022. Potrivit autorităților, până la 1 iulie, 500.000 de români erau vizați să intre în posesia cardurilor. Este vorba despre pensionari, persoane cu dizabilități, dar și acele familii care au venituri reduse.

Tichete sociale 2022
Tichete sociale 2022

Operatorii economici care intră în program

Potrivit celor două documente care reglementează aceste ajutoare sociale, s-a alcătuit o listă completă cu magazinele care primesc tichete sociale 2022. Printre comercianți se numără atât lanțuri cunoscute de magazine (fie magazine mici, de cartier, fie hypermarketuri) precum La Doi Pași, Profi sau Carrefour, cât și operatori economici locali.

În lista completă se regăsesc și restaurantele de tip fast-food KFC, Pizza Hut, Spring Time Fast Food, Taco Bell, magazinele Cora, sau chiar magazinele Inmedio. Ba mai mult, aceste tichete sociale se pot folosi inclusiv la farmaciile Dona sau la drogheriile DM.

Surprinzător este faptul că, pe această listă, cel puțin trei mari retaileri, Auchan, Lidl și Kaufland, nu sunt menționați, nici pentru București, și nici în celelalte județe din țară. Apar doar restaurantele, cofetăriile sau farmaciile existente în cadrul complexelor lanțurilor amintite.

Lista completă cu magazinele care primesc tichete sociale 2022

În link-urile de mai jos poți consulta lista completă cu magazinele care primesc tichete sociale 2022, în valoare de 250 de lei,  participante în această campanie:

Peste 2,5 milioane de români ar urma să beneficieze de aceste vouchere sociale, prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”. Aceștia trebuie să știe, însă, că banii pot fi folosiți numai pentru a cumpăra alimente de bază sau hrană caldă. În cazul în care suma de 250 de lei este cheltuită în alt scop, beneficiarii riscă amenzi usturătoare.

Voucherele nu pot fi înstrăinate, iar magazinele care vând produse persoanelor care dau voucherele altcuiva riscă și ele amenzi cuprinse între 10.200 și 17.650 de lei.