Home » Știri » Știri sociale » Mesaje de condoleanțe pentru mamă. 15 gânduri calde de trimis celor încercați de soartă

Mesaje de condoleanțe pentru mamă. 15 gânduri calde de trimis celor încercați de soartă

Pană Emanuela / 14.02.2021, 17:34
Mesaje de condoleanțe pentru mamă. 15 gânduri calde de trimis celor încercați de soartă

Despărțirea de cea care ți-a dat viață nu poate fi nicicând ușoară, indiferent de vârsta pe care o ai când se întâmplă inevitabilul. Tocmai de aceea, cei chinuiți de cumplita veste au nevoie, mai mult ca oricând, de suport și de un gând bun, venit din partea celor dragi. Au nevoie să știe că le ești alături, că nu sunt singuri. În acest material vei găsi 15 mesaje de condoleanțe, pentru a-ți arăta compasiunea față de cel ce și-a pierdut mama.

Mesaje de condoleanțe pentru mamă

Decesul unei persoane dragi, cu atât mai mult al mamei, este o veste pe care nimeni nu și-ar dori să o audă. Mama este izvorul vieții: de la ea începe totul, în brațele ei se naște speranța și la ea se termină totul. Din cele mai vechi timpuri se spune că în această lume există doar două ființe care ne iubesc mai presus de orice: Dumnezeu și mama.

Așadar, reacția și cuvintele celor dragi sunt extrem de importante pentru o persoană care trece printr-unul dintre cele mai grele momente ale vieții, care și-a pierdut mama.

De aceea, atunci când îți dorești să consolezi pe cineva, cel mai important este să-ți alegi cu delicatețe cuvintele. De cele mai multe ori, cuvintele simple sunt și cele mai potrivite în astfel de momente.

Felul în care îți prezinți condoleanțele față de cel ce suferă arată că îți pasă și îl poate ajuta să treacă puțin mai ușor peste încercarea care a venit peste el.

Citește și: Ce înseamnă condoleanțe și în ce situație se poate folosi cuvântul

15 gânduri calde pentru cei în durere

Mesajele din rândurile de mai jos nu fac altceva decât să aline puțin din durerea cea mare pe care o resimte persoana care și-a pierdut mama. Arată-i că-ți pasă, arată-i că îi ești alături.

Mesaje de condoleanțe pentru pierderea mamei
Mesaje de condoleanțe pentru pierderea mamei

1. Cu sufletele împietrite am aflat de moartea mamei tale. Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!c

2. Rugăciunile și amintirile plăcute sunt ceea ce avem pentru a comemora viața celei care a plecat dintre noi. Fie că dragostea familiei și a prietenilor să reprezinte sprijinul de care aveți nevoie în aceste zile de mare durere sufletească. Cele mai sincere condoleanțe!

3. S-a stins o fiinţă atât de dragă, lăsând în urmă durere și tristeţe. În aceste clipe atât de grele pentru tine îţi suntem alături. Sincere condoleanţe!

4. Când timpul este pe sfârşite şi o fiinţă dragă ne părăseşte pentru totdeauna, soarele îşi pierde căldura razelor sale, iar noi purtăm doliul întunericului, care rămâne în urma ei. Dumnezeu s-o ierte!

5. Uneori este dificil să obții confort din cuvinte, dar sper că ale mele îți pot transmite cât de rău îmi pare pentru pierderea ta. Condoleanțe!

6. Ne este greu să găsim cuvintele potrivite acum când am aflat că fiinţa atât de dragă ţie a plecat pentru totdeauna. O lumânare aprinsă şi gândurile noastre sunt alături de voi. Sincere condoleanţe!

7. Viața nu este altceva decât un vis, iar atunci când se termină nu mai rămâne decât o amintire. Cu siguranță că aceste momente nu sunt simple pentru tine. Sincere condoleanțe pentru pierderea suferită!

8. Vestea că mama ta a plecat brusc şi definitiv din viaţa ta, lăsând în urmă numai tristeţe şi durere, ne-a şocat. Cuvintele sunt de prisos. Ele se rezumă doar la durere şi tristeţe. Numai Dumnezeu ne poate ajuta să înţelegem că drumul fiinţei dragi s-a oprit aici. Odihnească-se în pace!

9. Sunt foarte trist(ă) să aflu de pierderea ta. Mă rog pentru tine să poți trece peste aceste momente grele. Sincere condoleanțe!

10. În aceste clipe de adâncă tristeţe este foarte greu să găseşti cuvintele, pentru că nimic nu-ţi mai poate mângâia sufletul odată cu pierderea fiinţei iubite. Sincere condoleanţe familiei îndoliate!

11. Ziua de (n.r.: se completează cu data morții persoanei respective) rămâne în amintirea noastră și a celor care ne vor urma drept una dintre cele mai triste zile din …

12. O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer, lăsând în urmă o nemărginită durere şi un gol imens. Sincere condoleante. Dumnezeu s-o odihnească în pace!

13. Cu sufletele triste îți urăm din toată profunzimea sincere condoleanțe pentru pierderea memei tale.

14. Profund îndureraţi am aflat de moartea neaşteptată a mamei tale. Nimeni nu este întrebat când doreşte să plece din această lume. A plecat prea devreme, lăsând în urmă numai tristeţe şi durere. Fie ca bunul Dumnezeu să-ţi poată alina durerea şi să-i odihnească sufletul!

15. Sincere condoleanţe familiei îndurerate. Ne rugăm ca bunul Dumnezeu să mângâie sufletele celor rămaşi nemângâiaţi de tragica despărţire.