Home » Știri » Știri sociale » Ne ascultă Google telefonul? Ce spune șeful Marketing Google & YouTube România despre teoria conspirației

Ne ascultă Google telefonul? Ce spune șeful Marketing Google & YouTube România despre teoria conspirației

Alexandru Cazacu / 16.04.2021, 13:37
Ne ascultă Google telefonul? Ce spune șeful Marketing Google & YouTube România despre teoria conspirației

De-a lungul timpului s-au creat multe conspirații în jurul Google, una dintre ele fiind că platforma ne ascultă telefonul. Invitat la emisiunea ”Ochii pe mine!”, șeful de Marketing Google & YouTube România, Dar Oros, a infirmat aceste teorii.

Ne ascultă Google telefonul? Ce spune Dan Oros despre această teorie

Potrivit lui Dan Oros, mentalitatea și dezinformarea oamenilor sunt cele mai mari provocări de care se lovește cel mai mare motor de căutare din lume, Google. De asemenea, Dan Oros susține că persoanele care reușesc să identifice vulnerabilitățile platformei Google sunt recompensate anual.

Din ce în ce mai mulți oameni susțin că Google ascultă telefoanele. Asta deoarece, atunci când vorbesc despre un anume subiect, în momentul când deschid telefonul le apare o reclamă despre acel lucru.

”Am auzit persoane spunând lucrul acesta și pot să spun că nu este adevărat. De multe ori, când vorbești despre un subiect tu cauți online pe subiectul respectiv și, din acel motiv, îți vin anumite reclame”, a declarat Dan Oros.

În ceea ce privește un microfon pe care google îl activează și funcționează în permanență în jurul nostru, Dan Oros susține că nu este adevărat, însă dispozitivele au anumite microfoane cu ajutorul cărora se poate interacționa cu asistentul.

”Asta nu este adevărat. Ce este adevărat, în schimb, este faptul că dispozitivele au anumite microfoane ce le folosești pentru a interacționa cu asistentul. Dacă spui Ok Google acesta se activează și, din acel moment, ascultă ce spui în așa fel încât să îți dea răspunsul la întrebarea pe care o pui”, explică Dan Oros, potrivit alephnews.ro.

Cei care găsesc vulnerabilități sun recompensați de Google

Dan Oros susține că Google îi recompensează anual pe cei care reușesc să găsească vulnerabilități în sistemele platformei. De asemenea, el precizează faptul mentalitatea unor oameni și dezinformarea sunt cele mai mari provocări de care se lovește Google.

”Noi plătim în fiecare an, avem programe prin care recompensăm oamenii care reușesc să arate vulnerabilități ale sistemelor noastre. În mod oficial. E o competiție și oamenii care reușesc să găsească anumite vulnerabilități sunt recompensați. Nu știu dacă sunt angajați sau nu”, a spus Dan Oros.

”Cred că zona asta de dezinformare cumva, referitor și la ceea ce face și la produsele noastre și la programele noastre. De multe ori, oamenii nu înțeleg exact ce se întâmplă și spun lucruri care nu sunt adevărate despre companie”, a adăugat specialistul.

Google îi recompensează anual pe cei care reușesc să găsească vulnerabilități în sistemele platformei
Google îi recompensează anual pe cei care reușesc să găsească vulnerabilități în sistemele platformei

Dan Oros, despre marile oportunități online

Șeful Marketing Google & YouTube România este de părere că este greu să spui care este rețeaua viitorului, însă tehnologia de care dispunem astăzi permite oricui să facă bani online, iar această metodă o să se practice mult în următorii ani.

”Cred că e foarte greu să spui care e rețeaua viitorului, însă cumva tehnologia permite oricărei persoane să câștige bani online și asta o să fie un trend extrem de interesant în următorii ani, în sensul în care vor fi din ce în ce mai mulți oameni care vor monetiza hobby-urile lor. Poate cei care se pricep la design, muzicieni, industria gaming-ului”, a explicat Oros.