Home » Știri » Știri sociale » Obiective turistice în Bacău – 8 atracții într-un județ care îți arată Moldova autentică

Obiective turistice în Bacău – 8 atracții într-un județ care îți arată Moldova autentică

Pană Emanuela / 31.10.2020, 08:38
Obiective turistice în Bacău – 8 atracții într-un județ care îți arată Moldova autentică

Continuăm seria cu cele mai frumoase obiective turistice din județele României și ne oprim la Bacău, care ne pune la dispoziție atât simple parcuri și străduțe cochete, cât și case memoriale, care ne aduc aminte de unii dintre cei mai mari scriitori ai țării, saline, muzee, castele, palate și mănăstiri. Fiecare loc are farmecul său, indiferent că este vorba despre un punct de atracție cunoscut de toată lumea sau de un anumit colțișor ascuns. Și să nu uităm că frumusețea depinde de ochii fiecărui privitor în parte. Haideți să descoperim astăzi Bacăul, care, din fericire, nu duce lipsă de repere.

Cele mai frumoase locuri din județul Bacău

Așezat în zona Moldovei, județul Bacău are o istorie de peste 600 de ani, timp în care și-a construit o poveste ce merită ascultată. Dacă ești în căutarea unui nou oraș pe care să îl descoperi, Bacăul poate sta mândru pe lista celor din care ai de ales.

Despre acest oraș moldovenesc ar fi multe de spus. Am putea începe chiar cu denumirea sa, care provine din slavă, de la cuvântul „byk“, care în traducere înseamnă taur. Orașul are și o încărcătură istorică aparte, fiind cartierul central al armatei române în Primul Război Mondial.

De asemenea, județul Bacău este plin de viață și de locuri frumoase pe care merită să le vizitezi măcar o dată în viață.

Citește și: Obiective turistice în județul Argeș – 14 atracții la care se poate ajunge foarte repede din București

8 atracții pe care nu trebuie să le treci cu vederea

Dacă sunteți din Bacău sau tranzitați acest orășel, vă propunem opt locuri de vizitat, în ordine aleatorie.

1. Vivariul

Este un muzeu județean unde puteți admira colecții de animale vii: păsări exotice, pești, reptile și porumbei. Din când în când sunt organizate expoziții temporare, foarte interesante pentru copii, cât și pentru adulți.

2. Parcul Mircea Cancicov

Acest parc reprezintă o oază de liniște și de verdeață, unde poți evada pentru o gură de aer proaspăt. Printre activitățile pe care le poți desfășura aici enumerăm: mersul pe biciletă, role sau skatebord, o plimbare pe potecile străjuite de arbori, dar și diverse activități sportive.

3. Muzeul de Științe ale Naturii Ion Borcea

Localizat în incinta Parcului Cancicov, Muzeul de Științe ale Naturii Ion Borcea găzduiește o serie de expoziții permanente: „Flori din adâncurile Terrei“, „Păduri din România“, „Ocrotirea naturii“. Tot aici poți să te bucuri de o plimbare prin sera muzeului, care adăpostește diverse plante exotice, sau să dai un ocol în jurul unui mic lac artificial cu broaște țestoase.

4. Castelul Roșu de la Hemeiuș

Ai văzut cumva filmul „Dumbrava Minunată“? Dacă nu, ai putea să-l treci pe lista ta. Parcul dendrologic care înconjoară castelul Roșu este dumbrava Lizucăi și a lui Patrocle. Este al doilea ca dimensiune din țară și adăpostește numeroase specii de copaci, precum arborele de sequoia, originar din munții Sierra Nevada din SUA. Castelul Roșu care se află aici și-a primit numele de la cărămida roșie din care e construit. Din păcate, în prezent se află într-o stare foarte precară, chiar dacă se află  pe lista monumentelor istorice din România.

5. Palatul Știrbei din Dărmănești

A fost construit în secolul XIX de prințul Gheorghe Știrbei și Elisabeta Baleanu și este localizat în orașul Dărmănești din județul Bacău. Castelul are patru nivele (subsol, parter și două etaje) și este construit din cărămidă. La fel ca în cazul anterior, palatul a fost lăsat în paragină de către autorități, deși a fost numit monument istoric și a intrat în patrimoniul țării. Un detaliu pe care nu îl știu mulți despre Palatul Știrbei este că în trecut a fost sanatoriu pentru bolnavii de tuberculoză, iar mai apoi a fost folosit ca tabără pentru copii.

6. Mănăstirea Cașin din Bacău

Acest locaș de cult se află în comuna cu același nume și a fost construit în anul 1655, de Voievodul Gheorghe Ștefan, pe locul unei foste așezări monahale. Împrejurul bisericii a fost ridicat un zid de piatră, care dă impresia unei cetăți fortificate. În urma unui cutremur, care a avut loc în 1805, Mănăstirea Cașin a fost afectată destul de grav, dar a fost reparată de stareții Ierotei și Isaia Tarigradeanu.

7. Salina Târgu Ocna

O găsiți pe Valea Trotușului, la 15 kilometri depărtare de orășelul Onești. În ultimii ani, Salina Târgu Ocna a cunoscut o dezvoltare masivă, beneficiind de o bază de agrement modernă, terenuri de tenis, baschet și fotbal, locuri de joacă pentru copii, dar și de un centru cochet de recuperare și relaxare. Salina se află la o adâncime de aproximativ 200 de metri și puteți ajunge în ea și cu autobuzul.

8. Casa Memorială George Bacovia

Dacă sunteți un fiu sau o fiică a neamului împătimit de istorie, atunci trebuie să treceți și pe la Casa Memorială George Bacovia, dacă ați poposit în județul Bacău. Aici au locuit părinții poetului, dar și el, timp de 22 de ani. Una dintre cele mai renumite poezii ale sale – „Note de Primăvară“ – a fost scrisă aici, chiar la una dintre ferestrele casei. Aceasta este deschisă vizitatorilor încă din 1971 și are expuse în ea atât obiecte personale ce i-au aparținut lui George Bacovia, cât și manuscrise ale sale, precum: „Plumb“, „Scântei Galbene“, „Comedii în fond“, etc.