Home » Știri » Știri sociale » Până când poți să folosești banii de pe voucherele alimentare 2022. Când expiră, de fapt

Până când poți să folosești banii de pe voucherele alimentare 2022. Când expiră, de fapt

Alexandru Cazacu / 08.08.2022, 12:42
Până când poți să folosești banii de pe voucherele alimentare 2022. Când expiră, de fapt

Începând de la data de 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început să emită și să distribuie voucherele alimentare. În caz că nu știați, voucherele oferite românilor prin programul „Sprijin pentru România” au un anumit termen în care pot fi utilizate. Până când poți să folosești banii de pe voucherele alimentare 2022, poți afla în continuarea acestui articol.

Până când poți să folosești banii de pe voucherele alimentare 2022

Conform unei informări a Ministerului Investițiilor și Proiectelor, sumele disponibile pe card sunt valabile un an de zile de la data încărcării lor. Potrivit informațiilor furnizate de către autorități, banii din voucherele alimentare oferite prin programul „Sprijin pentru Români” trebuie folosiți în termen de 365 de zile de la data alimentării cardurilor.

După cum am menționat și în primele rânduri, începând de la 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început să emită, să distribuie și să încarce voucherele alimentare. Acestea au o valoare nominală de 250 de lei și se află pe un suport electronic de tip card. Voucherele menționate sunt oferite persoanelor care se află într-o situație de depravare materiale sau cu risc de sărăcie.

Peste două milioane de români beneficiază de voucherele alimentare

Aproximativ 2,5 milioane de oameni au primit sau urmează să primească astfel de vouchere pentru achiziționarea de produse alimentare și mese calde. Valoare totală a tichetelor este de aproape 3 miliarde de lei. Cu toate acestea, banii disponibili pentru alimente nu pot fi retrași de pe cardurile respective și pot fi folosiți doar la unitățile care acceptă astfel de carduri.

Cei care nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa atât Ministerului Muncii, cât și Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcție de problema pe care o au. De asemenea, dacă există oameni care nu știu dacă se află sau nu pe lista beneficiarilor eligibili, aceștia se pot interesa din acest punct de vedere Ministerului Muncii.

„Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române”, se arată în informarea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Până când poți să folosești banii de pe voucherele alimentare 2022
Până când poți să folosești banii de pe voucherele alimentare 2022

Voucherele alimentare se acordă o dată la două luni până la finele lui 2022

Conform instituției, nu este necesar ca beneficiarii să depună vreo cerere pentru a intra în posesia cardului.

„Dacă vă numărați printre persoanele eligibile, așa cum sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), cardul va fi livrat către dumneavoastră de către angajații Poștei Române, fără să fie nevoie să demarați dumneavoastră vreo procedură în acest sens.

În cazul în care îndepliniți criteriile pentru a fi printre beneficiarii eligibili, dar până la finalul perioadei în care se alocă tranșa nu veți intra în posesia cardului, vă rugăm să vă adresați celui mai apropiat oficiu poștal, de unde veți primi îndrumări”, transmit reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Când vor intra în posesia cardurilor, beneficiarii vor primi și o scrisoare cu instrucțiunile de folosire și codul PIN. Totodată, în scrisoarea respectivă, beneficiarii vor găsi mai multe detalii despre operatorii economici parteneri și un număr la care pot suna dacă întâmpină probleme, potrivit Antena 3.