Home » Știri » Știri sociale » Prima țară din lume care ia măsuri împotriva celor nevaccinați. Ce s-a anunțat

Prima țară din lume care ia măsuri împotriva celor nevaccinați. Ce s-a anunțat

Manolică Anca / 21.04.2021, 16:05
Prima țară din lume care ia măsuri împotriva celor nevaccinați. Ce s-a anunțat

Ei bine, da, se pare că exista deja prima țară din lume care intenționează să ia măsuri împotriva celor nevaccinați contra SARS-COV-2. Despre ce stat este vorba și cum va fi posibil acest lucru afli în cele ce urmează.

Prima țară din lume care ia măsuri împotriva celor nevaccinați

Emiratele Arabe Unite, unul dintre statele care se laudă cu cele mai rapide programe de vaccinare din lume, avertizează popilația că se are în vedere impunerea de restricții pentru persoanele care nu s-au vaccinat împotriva Covid-19, scrie Bloomberg. Autoritățile transmit faptul că țara este un centru foarte important de afaceri și turistic din zona Golfului, motiv pentru care trebuie accelerată campania de vaccinare.

Prima țară din lume care ia măsuri împotriva celor nevaccinați a dat startul campaniei anul trecut și a administrat aproximativ 9,8 milioane de doze de ser curativ unei populații, formate în mare parte din imigranți, de 10 milioane de locuitori. Mai mult, luna trecută, programul a fost extins, iar majoritatea persoanelor cu vârsta peste 16 ani pot fi vaccinate gratuit.

„Se ia în considerare adoptarea unor măsuri stricte pentru a limita circulația persoanelor nevaccinate și pentru a pune în aplicare măsuri preventive, cum ar fi restricționarea intrării în anumite locuri și accesul la anumite servicii.”, a declarat Saif Al Dhaheri, purtător de cuvânt din cadrul Autorității Naționale pentru Gestionarea Crizelor și Dezastrelor.

Persoanele nevaccinate din Emiratele Arabe Unite ar putea fi restricționați de la anumite servicii
Persoanele nevaccinate din Emiratele Arabe Unite ar putea fi restricționați de la anumite servicii

„Întârzierea sau abținerea de la primirea vaccinului reprezintă o amenințare la adresa siguranței societății”

Autoritatea Națională pentru Gestionarea Crizelor a făcut și un apel public către toți cetățenii și rezidenții cu vârsta de peste 16 ani să se prezinte la cel mai apropiat centru de vaccinare și să își administreze serul curativ. „Ezitarea voastră de astăzi reprezintă un obstacol pentru atingerea obiectivului nostru şi expune în faţa riscurilor medicale familia voastră, persoanele dragi şi întreaga comunitate”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Emiratele Arabe Unite au raportat marţi, 21 aprilie, 1.903 cazuri noi de infectare cu Covid-19. De la începutul declarării existenței acestei pandemii, tașa din regiunea Golfului Persic a raportat puțin peste jumătate de milion de cazuri de infectări. Numărul de cazuri a crescut rapid la aproximativ 4000 pe zi în ianuarie, însă de atunci s-a aflat în scădere. Au murit aproximativ 1.560 de persoane, fiind una dintre țările cu cele mai scăzute rate de mortalitate din lume.

Majoritatea oamenilor din Emiratele Arabe Unite au fost imunizați cu serul dezvoltat de Sinopharm Group din China, care acum este fabricat la nivel local. Abu Dhabi va oferi de acum rezidenților și vaccinurile dezvoltate de AstraZeneca și Pfizer, care au primit aviz de utilizare. Este, de altfel, este una dintre ţările care au pornit cel mai rapid campaniile de vaccinare împotriva nemilosului Covid-19. Emiratele Arabe Unite a introdus măsuri stricte de protecție încă de la instalarea pandemiei, distanţarea socială şi purtarea măştilor de protecție în spaţiile publice fiind obligatorii.