Home » Știri » Știri sociale » Programul magazinelor Profi, Carrefour, Auchan, Metro pentru perioada celor 30 de zile de restricții. Ce schimbări apar

Programul magazinelor Profi, Carrefour, Auchan, Metro pentru perioada celor 30 de zile de restricții. Ce schimbări apar

Manolică Anca / 25.10.2021, 13:41
Programul magazinelor Profi, Carrefour, Auchan, Metro pentru perioada celor 30 de zile de restricții. Ce schimbări apar

Începând de luni, 25 octombrie, intră în vigoare noile restricții prevăzute în Hotărârea nr.91, adoptată vineri în ședința de Guvern. Odată cu introducerea acestora, programul magazinelor Profi, Carrefour, Auchan sau Metro se va schimba pentru o perioadă de 30 de zile. Comercianții sunt obligați să își adapteze orele de program ca atare, astfel că, începând de astăzi, acestea se închid mult mai devreme.

Noi restricții intră în vigoare de luni, 25 octombrie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat vineri, 22 octombrie, hotărârea privind noile restricții care se impun pentru limitarea răspândirii Covid-19, hotărâre validată mai apoi în ședința de Guvern. Astfel, începând de din 25 octombrie, se instituie carantina de noapte în toată țara între orele 22:00 – 05:00, indiferent de incidența cazurilor de Covid-19. Această măsură nu se va aplica persoanelor vaccinate sau celor care au trecut prin boală, ele putând circula în baza certificatul verde Covid.

Tot prin aceeași hotărâre luată vineri, masca de protecție a devenit obligatorie pentru toată lumea, în toate spațiile închise și deschise, înclusiv la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun. Accesul în centrele comerciale, hoteluri, instituții publice va fi permis, la fel, numai celor care prezintă un certificat verde.

Se interzice, pe o perioadă de 30 de zile, organizarea și desfășurarea evenimentelor private, precum nunți și botezuri, iar competițiile sportive vor avea loc din nou fără spectatori. De asemenea, școlile au intrat într-o vacanță prelungită timp de două săptămâni. De asemenea, vor fi închise, pentru 30 de zile, barurile, cluburile și discotecile.

De asemenea, este important de precizat că în magazinele aflate în incinta centrelor comerciale vor avea acces numai persoanele care prezintă un certificat verde covid. Magazinele de stradă și farmaciile vor fi accesibile pentru toată lumea. Vezi AICI lista completă a locurilor unde poți/nu poți merge fără certificat verde Covid, începând de luni, 25 octombrie 2021.

Programul magazinelor se modifică de luni, 25 octombrie
Programul magazinelor se modifică de luni, 25 octombrie

Programul magazinelor Profi, Carrefour, Auchan, Metro pentru perioada celor 30 de zile de restricții

Având în vedere noile prevederi care se arată în Hotărârea 91 din 22 octombrie 2021, vor exista modificări și în programul de lucru al hipermarketurilor, supermarketurilor și al magazinelor de tot felul. Retaileri precum Profi, Carrefour, Auchan sau Metro se văd obligați să modifice programul, la toate punctele de lucru.

Așa se face că începând de luni, 25 octombrie, toate magazinele mici și mari, indiferet de rețeaua din care fac parte, vor afișa un nou program de lucru. Ele vor fi deschise numai până la ora 21:00. După această oră, niciun magazin nu va mai funcționa, nici măcar cele care funcționau 24 de ore din 24.

Acest lucru se aplică și în cazul restaurantelor și cafenelelor, practic în cazul tuturor operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii. Cu toții vor avea program doar până la ora 21.00, conform noilor reguli adoptate vineri de către autorități. Livrările la domiciliu, în schimb, se vor putea face și după ora 21.00.

Vezi AICI documentul complet cu hotărârea CNSU privind noile restricții care intră în vigoare, din 25 octombrie, în România.