Home » Știri » Știri sociale » Top 10 orașe ale lumii în care sunt cei mai mulți hoți de buzunare. Avertisment pentru turiști

Top 10 orașe ale lumii în care sunt cei mai mulți hoți de buzunare. Avertisment pentru turiști

Manolică Anca / 03.08.2021, 17:43
Top 10 orașe ale lumii în care sunt cei mai mulți hoți de buzunare. Avertisment pentru turiști

Atenție la buzunare! Captați de frumusețea atracțiilor turistice din marile orașe ale lumii, de multe ori, tindem să nu mai fim atenți la genți si portofele. Acestea sunt momentele oportune în care hoții de buzunare acționează și te lasă, în doar câteva secunde, fără cele mai de preț obiecte. Iată cum arată un top 10 cu orașe ale lumii în care sunt cei mai mulți hoți de buzunare.

Orașe ale lumii în care sunt cei mai mulți hoți de buzunare

Atunci când își stabilești o călătorile în marile orașe din străinătate, trebuie să ții cont de mai multe lucururi. Unul dintre cele mai importante este chiar buzunarul. Hoții de buzunare se găsesc la tot pasul peste tot, iar aceste furturi sunt foarte frecvente. Aceștia acționează în grupuri, cu planuri bine puse la punct, care le permit să îți ia lucrurile, în doar câteva secunde, fără ca tu să observi. Celebra comunitate TripAdvisor a creat un top cu 10 orașe ale lumii în care sunt cei mai mulți hoți de buzunare.

Acesta se bazează pe experiențele comunității de turiști, dar și pe diferite rapoarte oficiale din orașele implicate în acest top. Sigur în multe dintre acestea ai ajuns și tu și poate ai avut noroc și nu ai fost victima unui astfel de episor, dar cel mai bine este să fii informat și să previi aceste lucruri. Așa că, iată cum arată topul.

Top 10 orașe ale lumii în care sunt cei mai mulți hoți de buzunare

Vizitatorii ar face bine să își păzească cu atenție bagajele aici, unde numeroase atracții superbe în aer liber fac din turiști ținte sigure pentru hoții de buzunare.

  • Barcelona, ​​Spania

Pe locul întâi în topul oraşelor cu cei mai mulţi hoţi de buzunare se înscrie faimoasa Barcelona, din Spania. Las Ramblas, renumita stradă pietonală şi un punct de atracție foarte popular, plin de viață, reprezintă totodată și o zonă de risc major, de aceea turiştii ar să fie foarte atenţi atunci când se plimbă pe acolo.

Atenție la hoții de buzunare
Atenție la hoții de buzunare
  • Roma şi Florenţa, Italia

Clădiri pline de istorie și o mulțime de alte atracții care te cuceresc cu frumusețea lor, Roma atrage anual milioane de turişti. Din păcate, mulţimile care se fotografiază în faţa Coloseumului sau care admiră Fântâna Trevi sau Panteonul le fac indirect o invitaţie hoţilor de buzunare care profită de neatenţia lor și le iau telefoanele, portofelele sau chiar gențile. Acelaşi lucru se întâmplă şi în Florenţa.

  • Praga, Republica Cehă

Faimosul Pod Carol, încojurat de 30 de statui în stil baroc, vederea la râul Vltava și la Castelul Praga de dincolo sau plimbările pe străzile înguste și pietruite, sunt alegerile de top ale turiștilor care ajung în capitala cehă. Înainte de a le admira, asigură-te că obiectele de valoare sunt în siguranță. Acestea sunt zonele în care hoţii fură cele mai multe bunuri.

  • Madrid, Spania

Piața de vechituri El Rastro și metroul aglomerat sunt adesea catalogate ca fiind drept locurile preferate ale hoților de buzunare. Cu toate acestea, turiștii ar trebui să aibă grijă și în muzee. Hoții au ajuns chiar și aici, mulți găsind o pradă sigură în turiștii distrași de operele de artă expuse.

  • Orașe în care sunt cei mai mulți hoți de buzunare. Paris, Franţa

Mulţimile uriaşe care se adună an de an în orașul iubirii, cu precădere lângă Turnul Eiffel, Luvru şi la Metrou, uşurează „munca” hoţilor de buzunare din acest oraş. Este important ca turiştii să fie precauți cu lucrurile lor atunci când se află în aceste zone aglomerate ale oraşului.

  • Buenos Aires, Argentina

Hoţii de buzunare din acest oraş sunt cunoscuţi pentru „trucul muştarului”: stropesc turiştii cu muştar pe spate, pete care arată ca excremente de păsări, iar un străin „prietenos” încearcă să îi ajute şi să îi cureţe, în timp ce le fură şi bunurile.

  • Orașe în care sunt cei mai mulți hoți de buzunare. Amsterdam, Olanda

Cu atât de multe lucruri de văzut și de făcut, în Amsterdam este foarte ușor să te lași purtat de val. Astfel, poți deveni o țintă sigură pentru hoții deja experți în furturi. Nu te lăsa prea captivat de canale și de atmosfera prietenoasă și relaxată a acestui oraș încântător, fără să scapi din ochi obiectele prețioase.

  • Atena, Grecia

Atena, oraș plin de istorie, cu o mulțime de monumente antice în aer liber. Indiferent dacă vizitezi Partenonul de pe Acropole sau oricare alt obiectiv turistic din acest oraș istoric magnific, ține geanta cât mai în siguranță.

  • Hanoi, Vietnam

Cartierul Vechi din capitala Vietnamului abundă în monumente istorice de tot felul, iar arhitectura lor fascinantă îți pot lua rapid ochii. Prilej perfect pentru hoții de buzunare să profite de neatenția ta.