Home » Știri » Știri sociale » Tratamente naturiste pentru a te îngrașa. Pare ușor să iei kilograme, dar nu e deloc așa

Tratamente naturiste pentru a te îngrașa. Pare ușor să iei kilograme, dar nu e deloc așa

Pană Emanuela / 03.02.2021, 14:47

Mulți dintre noi se chinuie să slăbească sau să se mențină la o greutate adecvată, însă mai există și o altă categorie de persoane, despre care nu auzim vorbindu-se prea des, și anume cei care fac eforturi mari să pună câteva kilograme, pentru că sunt foarte slabi. Te-ai săturat să mănânci non-stop, în cantități uriașe, la orice oră din zi și din noapte, dar nu se vede niciun rezultat? Nu te descuraja, există câteva trucuri la care poți apela.

Tratamente naturiste pentru a te îngrașa

Chiar dacă trăim în secolul obezității, există totuși și persoane care nu știu ce să mai facă pentru a crește măcar puțin în greutate. Dacă dietele pentru slăbire, care sunt extrem de diverse și într-un număr foarte mare, sunt intens mediatizate, nu am putea spune același lucru și despre curele de îngrășare. Atunci când pacientul respectă cu strictețe prescripțiile medicale, scăderea ponderală se obține mult mai ușor, în vreme ce îngrășarea celor slabi este mult mai complicată.

De cele mai multe ori dieta nu este suficientă, astfel că se impune un anumit regim de exerciții fizice, dar și asocierea suplimentelor alimentare și a vitaminelor care cresc pofta de mâncare, reglând nevoile organismului.

Imposibilitatea de a te îngrășa poate fi cauzată, în numeroase cazuri, de afecțiuni cronice digestive, de tuberculoză, de hipertiroidie, anemie, cancer, etc. Există și câteva cauze mai puțin grave, cum ar fi consumul de droguri sau medicamente psihotrope, care împiedică individul să ajungă la o greutate normală.

Din fericire, mama natură pare să fi pus la dispoziția noastră leacuri pentru orice problemă, astfel că ar fi păcat să nu ne folosim de ele, mai ales că le putem procura cu ușurință de la magazinele naturiste.

Citește și: Dieta Atkins-un regim care a cucerit lumea, însă moartea celui care l-a inventat rămâne un mister

Ajutor din natură pentru creșterea în greutate

Înainte de a-ți prezenta câteva suplimente naturiste care îți vor fi de un real folos, trebuie să menționăm că pentru a te îngrășa, specialiștii recomandă consumul unor alimente care oferă organismului grăsimile și substanțele necesare pentru a facilita asimilarea kilogramelor în plus.

Printre acestea se numără: nucile, smochinele, coacăzele, bananele, caisele, merele, pepenele galben, avocado, etc. Ele sunt esențiale într-o cură de îngrășare.

Cură de îngrășare. Alimente care favorizează creșterea în greutate
Cură de îngrășare. Alimente care favorizează creșterea în greutate

1. Ghimbir

Ghimbirul este o plantă vitaminizantă și stimulantă pentru întreg organismul, influențând benefic activitatea gastrică și activând apetitul.

2. Tinctură de hrean 

Datorită compoziției sale bogate în protide (săruri minerale, vitaminele A, B și C), tinctura de hrean are rol antianemic. Se amestecă 25 de picături de tinctură de hream într-un pahar cu apă sau ceai și se consumă de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă. Atenție, însă! Acest tratament nu trebuie urmat mai mult de o lună pentru că poate provoca iritații stomacului.

3. Praf de silur

Praful de silur reprezintă un tratament ideal pentru persoanele care nu reușesc să își crească masa corporală. Se administrează zilnic câte un vârf de cuțit de pulbere, cu 30 de minute înainte de masă.

4. Decoct sau pulbere de pătrunjel

În orice formă ar fi consumat, pătrunjelul are un rol nutritiv foarte important. Poți bea două cești cu decoct zilnic sau poți lua câte două vârfuri de cuțit de pulbere.

5. Ulei esențial de tarhon 

Se găsește și sub formă de capsule și are efecte benefice asupra organismului deoarece stimulează pofta de mâncare.

Cură de îngrășare cu ceaiuri

Tot pentru creșterea în greutate, medicina naturistă propune și câteva formule de plante care au același rol – de a stimula pofta de mâncare, digestia, asimilarea alimentelor și absorbția substanțelor nutritive. Ceaiurile pot fi îndulcite cu miere, pentru un aport energic mai mare și un gust mai plăcut.

Rețeta 1

  • Păpădie (30 g);
  • Conuri de hamei (30 g);
  • Pelin (20 g);
  • Anghinare (10 g).

Rețeta 2

  • Flori de mușețel (20 g);
  • Frunze și rădăcină de păpădie (20 g);
  • Flori de nalbă mare (20 g);
  • Fructe de anason (15 g);
  • Fructe de chimion (15 g).

Rețeta 3

  • Tinctură de coji de portocale amare (40 g);
  • Tinctură de scorțișoară (20 g);
  • Tinctură de pelin (20 g);
  • Tinctură de gențiană (20 g).