Home » Știri » Știri sociale » Vacanță în Grecia 2022. Taxa surpriză pe care o poți găsi pe nota de plată. „Tot prăduială se cheamă”

Vacanță în Grecia 2022. Taxa surpriză pe care o poți găsi pe nota de plată. „Tot prăduială se cheamă”

Alexandru Cazacu / 27.06.2022, 17:19
Vacanță în Grecia 2022. Taxa surpriză pe care o poți găsi pe nota de plată. „Tot prăduială se cheamă”

Mulți dintre turiștii români aleg să își petreacă vacanțele în Grecia, mai ales în sezonul estival. Românii care au ajuns deja în această destinație și-au epuizat deja toate subiectele de discuție legate de scumpirile din acest an, însă atenționează în legătură cu alte situații inedite. Este și cazul unui turist român care a găsit o taxa surpriză pe ne nota de plată.

Taxa surpriză pe care o poți găsi pe nota de plată atunci când te afli în vacanță în Grecia

În cadrul unei postări pe Facebook, pe grupul Forum Thassos, un turist român face dezvăluiri incredibile cu privire la o taxă surpriză strecurată în nota de plată a unui restaurant din Grecia. Mai exact, este vorba despre taxa de pahar și de capac. Ba chiar mai mult de atât, pe bonul bărbatului erau trecute chiar două capace, deși el primise doar unul. Iată ce spune românul.

„Dacă vedeți pe undeva 0.05 cenți și nu știți ce e, să știți că e taxa de pahar și taxa de capac. Eu până azi nu am mai văzut.

Și plastic și carton. Sunt trecute 2 capace în loc de unul pe care l-am primit, dar nu o să ne certăm pentru 0.05 cenți, nu?”, scrie turistul român în postarea de pe Facebook.

Ar fi vorba despre o taxă pe plastic

După cum era de așteptat, reacțiile altor utilizatori de pe grupul respectiv nu au întârziat să apară. Unii dintre aceștia au încercat să îl lămurească pe românul revoltat, însă nu înainte de a-l corecta: „Cred ca sunt 5 cenți sau 0.05 eur”, spune alt utilizator.

„Este pentru plastic”, susține o altă persoană.

„Taxa pentru item de plastic nu are de a face cu ceea ce numiți „taxa de masă”. Această taxa este nouă și a fost introdusă pentru reducerea poluării cu plasticuri”, explică alt utilizator.

„Personal cred că ar trebui o asemenea taxă peste tot – pe mine nu mă deranjează să vin cu un pahar de camping decât să utilizez unul de plastic, dar asta e o opțiune personală. Despre cea de „couvert” nu am nicio părere, o iau așa cum este, nu sunt nici împotriva și nici pentru.”, adaugă altcineva.

Cu toate acestea, pățitul spune că unul dintre pahare era de hârtie și nu avea capac. Evident, postările altor membri ai grupului menționat au continuat să apară. „Data viitoare vino cu propriul pahar”, „Interesantă „taxa de dop”, sunt doar câteva dintre răspunsurile primite de autorul postării.

Vacanță în Grecia 2022. Taxa surpriză pe care o poți găsi pe nota de plată
Vacanță în Grecia 2022. Taxa surpriză pe care o poți găsi pe nota de plată

De la 1 iunie, Grecia nu mai impune purtarea măștilor în spațiile publice

Începând cu data de 1 iunie 2022, utilizarea măștilor de protecție nu mai este necesară în cea mai mare parte a Greciei. Cu toate acestea, masca este obligatorie pentru atât pentru șoferii de taxi, cât și pentru pasagerii acestora. De asemenea, angajații și clienții din farmacii trebuie să o poarte, potrivit Greek Reporter.

Masca de protecție este obligatorie și în mijloacele de transport în comun. De exemplu, toți cei care călătoresc cu feriboturi trebuie să poarte masca în spațiile închise de pe vas, însă o pot da jos de îndată ce ies în spațiile exterioare. În schimb, masca de protecție nu mai este obligatorie pentru angajații și clienții din magazine, supermarketuri și bănci, potrivit sursei citate.