Home » Știri » Târgul de Crăciun de la Sibiu: Sistem de iluminat cu 28 de proiectoare

Târgul de Crăciun de la Sibiu: Sistem de iluminat cu 28 de proiectoare

Octavian Palade / 07.11.2016, 13:39
Târgul de Crăciun de la Sibiu: Sistem de iluminat cu 28 de proiectoare

Târgul de Crăciun de la Sibiu se va deschide pe data de 18 noiembrie și va cuprinde peste 80 de expozanți din țară și străinătate.

Târgul de Crăciun de la Sibiu, ajuns la a X-a ediție, își va deschide porțile pe data de 18 noiembrie. Pe lângă deja tradiționalul Atelier al lui Moș Crăciun, va fi aprins şi un sistem de iluminat realizat cu 28 de proiectoare arhitecturale, care a fost pus la punct timp de mai multe luni, împreună cu o echipă din străinătate, transmite news.ro.

Pe 18 noiembrie, în Piața Mare din Sibiu, începând de la ora 19.00, Târgul de Crăciun va fi inaugurat cu un concert de nai susţinut de Radu Nechifor, urmat de aprinderea unui sistem de iluminat.

”Ediţia 2016 aduce în prim-plan o proiecţie grandioasă de Crăciun, o proiecţie realizată pe toate clădirile din Piaţa Mare, pornită în fiecare seară, timp de 46 zile. Pentru a realiza acest proiect a fost necesară o pregătire de luni de zile cu o echipă din străinătate şi vor fi montate 28 de proiectoare arhitecturale, care vor crea o scenă dinamică şi un aspect strălucitor al Pieţei Mari. Această proiecţie specială va fi pornită în cadrul spectacolului «Turn ON the Lights», susţinut de naistul Radu Nechifor&Friends, ca o legătură simbolică cu inaugurarea primei ediţii a târgului, în 2007, de către maestrul Gheorghe Zamfir”, potrivit unui comunicat trimis de organizatori.

La acest eveniment sunt așteptați să participe peste 80 de expozanţi din ţară şi străinătate, cel mai mare număr de până acum, şi va fi organizat, ca şi la ediţiile anterioare, Atelierul lui Moş Crăciun, unde copiii vor putea participa la atelierul de biscuiţi, la cel de lumânări, de pictat turtă dulce sau de decoraţiuni Pixel Art.

Prima ediţie a Târgului de Crăciun a avut loc în anul 2007, când Sibiul era Capitală Culturală Europeană, şi a fost un proiect-pilot. Ediţia de atunci a fost realizată de Barbara Schöfnagel, ataşat social al Ambasadei Austriei la Bucureşti, împreună cu Primăria Sibiu. Târgul avea, la început, 38 de căsuţe amplasate în Piaţa Mică, ajungând în prezent la peste 80 căsuţe montate în Piaţa Mare.

Toate edițiile de până acum s-au caracterizat prin noutăţi, precum Atelierul lui Moş Crăciun, vizitat, în fiecare an, de peste 3.000 copii; Parcul lui Moş Crăciun; proiectul de city-break pentru evenimente, prin care hoteluri şi pensiuni din zonă oferă un pachet atractiv cu prilejul târgului.