Home » Știri » Testul 8 de antrenament 2021 Bac. Testele la Limba și literatura română, Matematică și Limba Maternă, publicate de Ministerul Educației

Testul 8 de antrenament 2021 Bac. Testele la Limba și literatura română, Matematică și Limba Maternă, publicate de Ministerul Educației

Alexandru Cazacu / 27.04.2021, 13:44
Testul 8 de antrenament 2021 Bac. Testele la Limba și literatura română, Matematică și Limba Maternă, publicate de Ministerul Educației

Ministerul Educației a publicat pe 26 aprilie testul 8 de antrenament pentru elevii care se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat din acest an, prin Centrul de Politici și Evaluare în Educație.

Testul 8 de antrenament 2021 Bac, la Limba și literatura română, Matematică și Limba Maternă

Începând din 22 februarie, Ministerul Educației a lansat până acum alte șapte astfel de teste de antrenament pentru elevii care se pregătesc de Bacalaureat. Publicarea de noi teste la clasa a VIII-a a fost oprită în săptămâna în care elevii au avut simularea Evaluării Naționale. De asemenea, nu au mai fost publicate teste noi pentru clasa a XII-ea în săptămâna simulării examenului de Bacalaureat potrivit edupedu.ro.

Aceste teste de antrenament pentru Bac 2021 sunt concepute de de aceeași instituție din subordinea Ministerului Educației care elaborează și subiectele de la tate examenele naționale. Testul 8 de antrenament Bac 2021 este acum în mediul online, însă baremele pentru acest test vor fi publicate vineri, 30 aprilie.

Puteți descărca setul 8 al testelor de antrenament pentru Bacalaureat AICI.

Calendar Bacalaureat 2021

În acest an, examenul de bacalaureat începe la data de 28 iunie, iar prima probă este cea scrisă la Limba și literatura română.

  • În perioada 31 mai – 4 iunie 2021 – înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
  • Pe 4 iunie 2021 se încheie cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a
  • 28 iunie 2021 – Limba și literatura română – proba scrisă
  • 29 iunie 2021 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 30 iunie 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 1 iulie 2021 – Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 5 iulie 2021 – afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00-18:00
  • 6-9 iulie 2021 – rezolvarea contestațiilor
  • 9 iulie 2021 – afișarea rezultatelor finale.
Testul 8 de antrenament 2021 Bac. Testele la Limba și literatura română, Matematică și Limba Maternă
Testul 8 de antrenament 2021 Bac. Testele la Limba și literatura română, Matematică și Limba Maternă

Când revin elevii la școală după vacanța de Paște

Luni, ministrul Educației a declarat că elevii vor reveni în băncile școlii din data de 5 mai, cu excepția celor din clasele terminale care se vor întoarce la școală pe 10 mai. De asemenea, Sorin Cîmpeanu este de părere că elevii din clasele terminale trebuie să revină la cursuri în efective complete, deoarece vor mai avea doar o lună de cursuri, care este foarte importantă  pentru pregătirea lor.

”Elevii vor reveni la școală în data de 5 mai. Este vorba despre toți elevii, cu excepția celor din clasele terminale care vor reveni la școală în data de 10 mai. Elevii de clasa a VIII-a revin la școală în data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie. Deci mai au doar o lună de cursuri. Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor, nu se justifică condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi în clasele terminale, în condițiile în care cei de clasa a patra, de exemplu, pot veni cu efectivele complete. Am cerut eliminarea acestei condiții”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Palatul Parlamentului.

De asemenea, ministrul Cîmpeanu a spus că pierderile cauzate de criza sanitară generată de pandemia de coronavirus, sunt foarte mari și nu pot fi recuperate ușor. Din acest punct de vedere, ministrul Educației spune că orice măsură pentru recuperarea orelor pierdute este binevenită.