Home » Știri » Top 10 cărți motivaționale pe care să le citești în timpul liber

Top 10 cărți motivaționale pe care să le citești în timpul liber

Pană Emanuela / 16.10.2021, 12:39
Top 10 cărți motivaționale pe care să le citești în timpul liber

Oricare ar fi problemele cu care te confrunți în momentul de față, lectura motivațională urmată de punerea în practică a sfaturilor învățate te poate ajuta. Sau poate că nu ai probleme, poate pur și simplu ți-ai propus ceva, ai un obiectiv de realizat și nu prea știi de unde sau cu ce ar trebui să începi. Răspunsul poate fi același: cu o carte motivațională. Când vine vorba despre astfel de cărți, care să te ajute să te dezvolți, părerile sunt extrem de împărțite. Cărțile din lista de mai jos reprezintă, în orice caz, un start bun.

Top 10 cărți motivaționale pe care trebuie să le citești

Mulți cititori au tendința de a respinge cărțile inspiraționale și de dezvoltare personală, considerându-le nerealiste, prea optimiste, însă există și persoane care nu-și văd viața fără ele. Bineînțeles că există și un tărâm de mijloc, populat de persoanele care nici nu le cumpără, dar nici lu le refuză.

Totuși, este important de remarcat că în aceste zile cărțile de dezvoltare personală au început să fie din ce în ce mai populare la noi în țară, lucru care este cu siguranță de admirat. Dacă și tu te numeri printre acele persoane preocupate de dezvoltare atât pe plan personal, cât și profesional, atunci lista de mai jos îți va fi cu siguranță de un real folos.

Așadar, pornește pe drumul dezvoltării personale și ia în considerare acest top 10 cărți motivaționale. Cu siguranță nu vei regreta.

1. INTELIGENȚA EMOȚIONALĂ

Această carte scrisă de Daniel Goleman promovează ideea că nu te poți numi o persoană care investește corect și inteligent în dezvoltarea sa dacă nu știi cum să-ți gestionezi emoțiile, pentru a le putea folosi atât în avantajul tău, cât și al celorlalți.

2. PUTEREA PREZENTULUI

„Puterea prezentului“ de Eckhart Tolle este o carte care nu ar trebui să-ți lipsească din bibliotecă. Mesajul ei este unul cât se poate de simplu: să trăieşti în prezent este cea mai adevărată şi simplă cale spre fericire.

3. ÎNCEPE CU CE NU-ȚI PLACE 

Ai probleme când vine vorba despre prioritizarea sarcinilor și te trezești adesea că amâni lucruri? Atunci cartea lui Brian Tracy este lectura potrivită pentru tine. Parcurgând-o vei descoperi 21 de metode care te vor ajuta să faci mai multe lucruri într-un timp mai scurt.

4. CELE 7 DEPRINDERI ALE PERSOANELOR EFICACE

Lucrarea lui Stephen R. Covey este una dintre cele mai faimoase cărți de self-help, fiind vândută în întreaga lume în milioane de exemplare. Autorul a reușit să formuleze nici mai mult nici mai puțin de 7 principii ale oamenilor eficienți, pe care trebuie să le aplici dacă vrei să te bucuri de succes.

5. REGULA DE 5 SECUNDE

Scrisă de Mel Robbins, „Regula de 5 secunde“ este un îndemn în a-ți lua inima în dinți și a lupta cu unul dintre cei mai mari dușmani ai tă, și anume bătutul pasului pe loc. Nu crezi că 5 secunde sunt suficiente ca să scapi de îndoieli și tergiversări? Robbins este convins ca da.

Citește și: Rapunzel nu a avut o poveste de viață cu final fericit. Cine a fost în realitate tânăra care dă numele celebrei cărți ecranizate în filme

Trebuie să le citești dacă vrei să ai succes

6. PUTEREA OBIȘNUINȚEI

„Puterea Obișnuinței“ de Charles Duhigg prezintă descoperiri științifice de ultimă oră care explică de ce există obișnuințele, dar și cum pot fi ele schimbate. De asemenea, în rândurile acestei cărți veți descoperi obișnuințele fare s-au dovedit cruciale pentru succesul unor personalităti de renume precum Martin Luther King Jr., Howard Schultz sau Michael Phelps.

7. SECRETELE SUCCESULUI

Prima carte a lui Dale Carnegie este un bestseller atemporal, încărcat de sfaturi care au trecut testul timpului și care au împins pe scara succesului mulți oameni influenți. La aproape un secol distanță, cartea este la fel de relevantă și în prezent. Principiile lui Carnegie te vor ajuta să-ţi atingi potenţialul maxim într-o eră a complexităţii şi competitivităţii.

8. INSTRUMENTELE TITANILOR 

Cartea lui Tim Ferriss oferă un răspuns complet la întrebarea: „Ce fac miliardarii în primele 60 de secunde după ce se trezesc?“. Totodată, citind-o vei face cunoștință cu peste 100 de „titani“ (miliardari, celebrități, artiști, medici, atleți) pe care Ferriss i-a intervievat în cadrul podcastului său, fiecare cu tacticile, rutina și obiceiurile sale.

9. GÂNDIRE RAPIDĂ, GÂNDIRE LENTĂ

„Gânire rapidă, gândire lentă“ este un adevărat tur de forţă în domeniul psihologiei comportamentale. În această carte, Daniel Kahneman explică cum mintea noastră ajunge la concluzii şi ia decizii, susținând că partea creierului responsabilă pentru luarea deciziilor are două personalităţi: Sistemul 1 şi Sistemul 2. Despre acestea, veți afla mai multe citind cartea.

10. GÂNDEȘTE ȘI VEI FI BOGAT

Această carte a fost scrisă de Napoleon Hill în anul 1937, după ce timp de 25 de ani a cercetat vieţile şi experienţele celor mai de succes şi bogaţi oameni ai vremii. Vorbim despre Carnegie, Edison, Ford şi alţi magnaţi ai secolului XIX. La 84 de ani de la lansarea cărții, lecţiile sale rămân actuale şi inspiraţionale.