Home » Știri » Vaccinul pentru cancer, creat din tumorile și celulele pacienților

Vaccinul pentru cancer, creat din tumorile și celulele pacienților

Sebastian Rotaru / 09.02.2017, 10:11
Vaccinul pentru cancer, creat din tumorile și celulele pacienților

Cercetătorii au început să dezvolte un vaccin care este menit să vindece un tip de cancer, iar până acum pare uimitor ce au realizat.

Studiul clinic al acestora se va baza pe folosirea unei tumori și a celulelor imune ale unui pacient, care se vor lupta cu un tip de cancer de sânge, cunoscut sub numele de mielom multiplu, scrie iflscience.com.

Mielomul multiplu este un tip cancer tratabil, dar care nu are până acum vreun leac. De-a lungul timpului, cancerul recidivează și nicio soluție cunoscută până acum pentru combaterea bolii nu-l poate opri. Ei bine, cercetătorii au luat în considerare o altă abordare: corpul să lupte direct cu cancerul.

„Noi încercăm să antrenăm sistemul imunitar să topografiez, să identifice și să șteargă constant celulele canceroase re-emergente”, a declarat Dr. Natalie Callander, profesor asociat în medicină și șef al studiului .

Echipa are în vedere colectarea celulelor canceroase de la pacienți și congelarea acestora. Pacientul va face apoi o cură de chimioterapie pentru a mai reduce din intensitatea cancerului. În final, cercetătorii vor combina celulele canceroase cu propiile celule sanguine ale pacienților, cu speranța că acestea vor genera imunitate.

Ei speră că anticorpii pacienților vor reacționa și vor lupta cu celulele cancerigene, dar și cu tumorile. În cadrul studiului, 50% de pacienți vor primi noul tratament, în timp ce restul de 50% vor primi medicamente standard pentru cancer.

„Această încercare este menită să personalizeze medicina la un alt nivel, prin efectuarea unui vaccin din propriile tumori ale oamenilor”, a mai spus doctorul Callander.

Mielomul multiplu vizează celulele plasmatice, una dintre multele tipuri de celule albe din sânge, care fac parte din sistemul imunitar al oamenilor. Celulele plasmatice canceroase invadează măduva osoasă, unde se amestecă și cu celulele sănătoase, iar asta poate duce la mai multe complicații, printre care și grave probleme renale.