Home » Știri » Senatorul ALDE Vasile Nistor îi cere demisia lui Tăriceanu de la Senat

Senatorul ALDE Vasile Nistor îi cere demisia lui Tăriceanu de la Senat

George Stanciu / 26.09.2016, 18:24
Senatorul ALDE Vasile Nistor îi cere demisia lui Tăriceanu de la Senat

Senatorul ALDE Vasile Nistor, care este și preşedinte executiv al partidului, i-a cerut, luni, lui Călin Popescu Tăriceanu, demisia din funcţia de preşedinte al Senatului. Cererea apare pentru că Tăriceanu este anchetat iar Nistor a delcarat că acesta ar trebui să îşi dea demisia chiar şi din funcţia de senator. 

Vasile Nistor  a luat cuvântul în plen și a transmis că ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme în Senat, dar şi situația din ţară arată că imaginea Senatului a fost afectată în ultimii 4 ani.

”A venit momentul să demonstrăm că nu toţi suntem la fel. Unii membri ai Camerei superioare sunt anchetaţi sau au dosare penale şi din acest moment, consider că a venit momentul să demisioneze din funcţiile deţinute în conducerea Senatului, să renunţe la imunitatea parlamentară sau la mandatul se senator, pentru a se pune la dispoziţia justiţiei”, a menționat Nistor, conform news.ro.

Acesta s-a adresat și preşedintelui Senatului: ”Domnule Călin Popescu Tăriceanu, consider că aveţi datoria morală, faţă de România, să vă prezentaţi demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, întrucât sunteţi anchetat pentru mărturie mincinoasă şi pentru favorizarea infractorului”.

Vasile Nistor a mai adăugat că, în calitate de preşedinte al Senatului, Tăriceanu este dator față de toți românii cel-au votat.

Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă, dar și de favorizarea făptuitorului, potrivit DNA, ce subliniază că dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție. DNA precizează că, în data de 15 aprilie, Călin Popescu Tăriceanu a mințit, deși se afla sub jurământ, cu privire la „aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat”.

Dosarul de corupție face referire la 47 de hectare de pădure și de teren, „imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov si Ferma Regală Băneasa”, ce au fost revendicate ilegal de prințul Paul. Infracțiunile datează din perioada 2006-2013. O mare parte din terenuri ar fi fost vândute către omul de afaceri Remus Truică.

Sursă imagine: www.zdbc.ro