Home » Știri » Vlad Voiculescu, demis. Motivul pentru care a fost revocat din funcția de ministru al Sănătății. Mesajul oficial al premierului

Vlad Voiculescu, demis. Motivul pentru care a fost revocat din funcția de ministru al Sănătății. Mesajul oficial al premierului

Alexandru Cazacu / 14.04.2021, 13:36
Vlad Voiculescu, demis. Motivul pentru care a fost revocat din funcția de ministru al Sănătății. Mesajul oficial al premierului

Miercuri dimineață, ministrul Sănătății a fost demis de către premierul Florin Cîțu. Care este motivul pentru care a fost revocat din funcție Vlad Voiculescu, puteți afla citind continuarea articolului.

Vlad Voiculescu, demis. Motivul pentru care a fost revocat din funcția de ministru al Sănătății

Premierul Florin Cîțu a anunțat că i-a înaintat președintelui României, Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu. Potrivit prim-ministrului, interimatul funcției va asigurat de Dan Barna. De asemenea, Cîțu a decis și demiterea Andreei Moldovan din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății.

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat Florin Cîțu.

Într-un comunicat, Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sănătății”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

De ce a fost demis Vlad Voiculescu

Demiterea lui Vlad Voiculescu a venit după ce relațiile dintre premier și Vlad Voiculescu s-au tensionat treptat în ultimele săptămâni, dar decizia lui Florin Cîțu a venit la o zi după ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevede noile criterii pentru carantinarea unei localități. Se pare că ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea șefului Guvernului.

Ordinul semnat de Andreea Moldovan introduce un punctaj pe baza unei grile. Așadar, în localitățile cu mai multe puncte situația epidemiologică este mai gravă. Astfel, atât municipiile, cât și zonele metropolitane care au peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de astfel de puncte, iar celelalte localități dacă au minimum 70 de puncte. De asemenea, pentru ieșirea din carantină este prevăzut doar un criteriu, adică dacă rata de incidență este mai mică de 3 la mia de locuitori.

Vlad Voiculescu, demis. Motivul pentru care a fost revocat din funcția de ministru al Sănătății
Vlad Voiculescu, demis. Motivul pentru care a fost revocat din funcția de ministru al Sănătății

Florin Cîțu, despre demiterea lui Vlad Voiculescu

Florin Cîțu a explicat care a fost motivul pentru care a luat decizia de a-l demite pe ministrul Sănătății. Potrivit premierului, s-a ajuns la această decizie deoarece oamenii trebuie să își mențină încrederea în instituțiile statului. De asemenea, Cîțu le-a transmis cetățenilor că, pentru a avea o campanie de vaccinare de succes, românii trebuie să se înregistreze pe platforma de vaccinare.

„România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Lupta a întins la maximum resursele statului. Ca să ducem la capăt lupta, mereu am spus că e nevoie de încredere în instituțiile statului.

Pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății.

Vă doresc tuturor sănătate și trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. De aceea vă îndemn pe toți să vă înregistrați pe platforma de vaccinare”, a transmis Florin Cîțu.